ПоддержатьУкраїнська

Після втручання "СтопКору" суд змусив прокуратуру Сум відкрити очі на корупцію серед керівництва відомства

StopCor
StopCor

StopCor

Після втручання 'СтопКору' суд змусив прокуратуру Сум відкрити очі на корупцію серед керівництва відомства

Після звернення активістів "Стоп корупції" прокуратуру Сумської області через суд змусили зареєструвати кримінальне провадження за численними фактами зловживань службовим становищем та причетністю представників правоохоронного відомства до злочинних оборудок.

Після втручання ''СтопКору'' суд змусив прокуратуру Сум відкрити очі на корупцію серед керівництва відомства

За інформацією заступника голови Сумського підрозділу проекту, ідеться про організацію злочинного угрупування на чолі з прокурором Валентином Жерьобкіним, який у різні етапи свого професійного шляху займався незаконною діяльністю та кришував нелегальний бізнес у  регіоні. Ідеться, зокрема, про видобуток піску та збут металу. Усі деталі справи повідомив стопкорівець Борис Спіцин.

"Наш колега неодноразово звертався із заявами до правоохоронних органів, але його звернення постійно ігнорували та не вносити за вказаними фактами інформацію до ЄРДР.

Чоловік повідомив про злочинне угрупування, до якого причетні топ-чиновники прокуратури. Так, Жерьобкін свого часу очолював прокуратуру Сумського району, був заступником прокурора Сум та замом прокурора області. Стопкорівець неодноразово вказував на причетність прокурора та його колег до злочинних схем. Тут і видобуток піску, і збут металу. Проте жодного разу не побачив адекватної реакції правоохоронців.

Після звернення до керівництва прокуратури його попросили дати правоохоронцю спокій, оскільки йому скоро на пенсію. Суд у цій історії поставив крапку і змусив згідно із законом внести дані про факти злочинів до ЄРДР. Ми будемо слідкувати за перебігом справи та розраховуємо на розслідування усіх обставин", – розповіли у "Стоп корупції".

Другие новости