ПоддержатьУкраїнська

По мнению Онищенко, у Молдовы тоже проблемы с качеством вина

StopCor
StopCor

StopCor

По мнению Онищенко, у Молдовы тоже проблемы с качеством вина

По мнению Онищенко, у Молдовы тоже проблемы с качеством вина

По мнению Онищенко, у Молдовы тоже проблемы с качеством вина

Росія найближчим часом має намір заборонити ввезення молдавських вин.

Про це в суботу заявив головний державний санітарний лікар РФ, голова Росспоживнагляду Григорій Онищенко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ситуація дуже швидко і неухильно йде до того, що, незважаючи на заклинання молдавських офіційних осіб, ми все-таки, мабуть, найближчим часом підемо на крайні заходи", - заявив він.

"Мені стало відомо, що повернувся з Москви міністр сільського господарства Молдови заявив, що він проводив переговори. З нами переговорів не велося", - повідомив Онищенко.

Як повідомлялося, 3 вересня голова Росспоживнагляду сказав, що у нього є питання до якості вина, яке надходить з Молдови.

Читайте также: Україна від початку року транспортувала 2,5 мільярдів кубометрів російського газу до Європи

"Ми не виключаємо повернення до ситуації 2006 року (коли був повністю закритий доступ молдавської виноробної продукції на російський ринок). При ускладненні ситуації російська сторона залишає за собою право в односторонньому порядку прийняти адекватні заходи, щоб запобігти завезення до Росії недоброякісної алкогольної продукції", - заявив він тоді.

"Попередження, які висловлювалися російською стороною щодо якості молдавської продукції, матеріалізувалися у вигляді забраковки минулого тижня чотирьох партій молдавської алкогольної продукції загальним обсягом понад 28 тис. літрів", - повідомив глава Росспоживнагляду.

За словами Онищенка, в 2013 році в Росію з Молдови надійшло 3844 партії алкогольної продукції обсягом понад 24 млн літрів.

У 2006 році Росія заборонила постачання вина з Молдови, посилаючись на проблеми з якістю. Десятки молдавських виробників пройшли процедуру допуску і відновили поставки в РФ.

УП

Другие новости