ПоддержатьУкраїнська

Поліція Буковини не показала результати судово-медичної експертизи свого колеги, якого "СтопКор" упіймав на вживанні марихуани

StopCor
StopCor

StopCor

Поліція Буковини не показала результати судово-медичної експертизи свого колеги, якого 'СтопКор' упіймав на вживанні марихуани

Слідчий СВ Глибоцького відділення поліції Старожинецького відділу ГУНП у Чернівецькій області Волошенюк не вживав наркотичні речовини. Про це свідчать результати судово-медичної експертизи, на дані яких посилаються у поліції.

Про це правоохоронці повідомили активістів чернівецького осередку "Стоп корупції". Проте надати копію результатів СМЕ відмовились через нібито відмову на розголошення персональних даних з боку самого слідчого Волошенюка.

"У поліції спростували інформацію про вживання наркотиків колегою. У своїй відповіді правоохоронці посилаються на результати СМЕ, відповідно до яких в аналізах сечі слідчого не виявили наркотичних речовин. Проте надати копію цього документу для ознайомлення у поліції відмовились. Нібито проти цього був сам Волошенюк. У нас є результати інших тестів, які були зроблені того ж дня, як ми підловили слідчого на вживанні марихуани", – зазначив активіст чернівецького осередку "Стоп корупції" Валерій Аіріні.

Нагадаємо, у червні цього року активісти "Стоп корупції" з Чернівецького осередку проекту зафіксували факт вживання наркотичної речовини представником місцевого слідчого управління Нацполіції. Результати експертизи показали наявність у сечі правоохоронця марихуани. Подробиці справи нагадав активіст Валерій Аріні.

"Ми разом із колегою Миколою Петіченком стали свідками того, як патрульні поліції зупинити бус та запропонували водієві показати вміст машини. Коли кермувальник відмовився виконувати вимогу правоохоронців, ми викликали на місце події слідчо-оперативну групу. Та коли СОГ приїхала, правоохоронці лише поговорити з водієм і відпустили його без жодної перевірки.

Тоді ми викликали інспекцію й представників департаменту внутрішньої безпеки, щоб вони відреагували на неправомірній дій слідчо-оперативної групи, і запропонували слідчому пройти освідчення. Він бадьоро погодився, та коли дійшла черга тесту на марихуану, амфетамін і морфін, у його сечі виявився морфін. Коли ми приїхали у наркодиспансер, він спочатку усе спростував, а потім почав потроху пригадувати, що приймає сильне заспокійливе", – розповів деталі стопокорівець Валерій Аіріні.

Другие новости