ПоддержатьУкраїнська

Поліція Донеччини підтримала молодіжний проєкт «Рівність. Безпека. Право»

StopCor
StopCor

StopCor

Поліція Донеччини підтримала молодіжний проєкт «Рівність. Безпека. Право»

У рамках проєкту в прифронтовому регіоні працюватимуть мобільні групи з 50 представників поліції, а правову допомогу можна буде отримати за телефоном гарячої лінії Донецького юридичного інституту. Програма стартуватиме одночасно в 20 громадах області.

Поліція Донеччини підтримала молодіжний проєкт «Рівність. Безпека. Право»

Інноваційна програма, ініціаторами якої стали поліція Донеччини та громадська організація «Маріупольська спілка молоді», орієнтована на створення інформаційної платформи та сервісів підвищення безпеки й правового захисту дітей, які проживають у зоні збройного конфлікту або поблизу лінії розмежування. Для участі в проекті буде відібрано 20 пілотних шкіл, а отже понад 2500 учнів, вчителів та батьків зможуть отримати правову інформацію від правоохоронців. Саме з ними наші поліцейські та представники Донецького юридичного інституту обговорюватимуть правила поведінки з вибухонебезпечними предметами, питання гендерної рівності, а також ознайомлять їх з існуючими професіями в правоохоронних органах. Відтепер діти точно знатимуть, куди можна звернутися за психологічною або правовою допомогою у складних ситуаціях.

На базі ДЮІ невдовзі запрацює гаряча лінія, звернувшись на яку учасники освітнього процесу та батьки учнів зможуть отримати правову консультацію.

16 квітня з метою навчання тренерським навичкам представників мобільних груп територіальних підрозділів поліції на базі Маріупольського навчально-виховного комплексу «Ліцей-школа № 48» буде проведено воркшоп. У період карантинних обмежень усі навчальні заходи відбуватимуться в режимі онлайн.

Другие новости