ПоддержатьУкраїнська

Поліція затримала рибалок біля Чорнобиля (фото)

StopCor
StopCor

StopCor

Поліція затримала рибалок біля Чорнобиля (фото)

Під час патрулювання співробітники відділу поліції зони Чорнобильської АЕС спільно з екологами помітили рибалок в акваторії річки Прип'ять. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Відділ комунікації поліції Київської області.

 Фото: Нацполіція

"Як з'ясувалося, 57-річний чоловік незаконно проник на територію зони відчуження поза межами контрольно-пропускного пункту. Місце для риболовлі чолов'яга обрав поблизу міста Чорнобиль. Під час огляду моторного човна поліцейські виявили заборонене рибальське приладдя, яке використовується виключно у холодний період, а також свіжовиловлену рибу", - йдеться у повідомленні відділу комунікації поліції Київської області в п'ятницю.

 Фото: Нацполіція
 Фото: Нацполіція

Все це правоохоронці вилучили та направили на проведення відповідних експертиз.

За цим фактом слідчі відділу поліції зони ЧАЕС відкрили кримінальне провадження за ст. 249 (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим добувним промислом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на термін до трьох років.

"Також, за несанкціоноване проникнення у зону відчуження стосовно порушника складено адміністративний протокол за ст. 46-1 (порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Матеріали адміністративної справи направлено до суду для ухвалення рішення", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, у Житомирі лікар намагався вбити директорку стоматологічного центру.

Другие новости