ПоддержатьУкраїнська

Помічницю Кернеса запідозрили у корупційних схемах

StopCor
StopCor

StopCor

Помічницю Кернеса запідозрили у корупційних схемах

За рішенням Апеляційного суду Києва заступник мера Харкова Тетяна Овіннікова підлягає затриманню. Підозрюють, що вона булав складі злочинної групи.

Новину повідомив Генпрокурор України Юрій Луценко, передає "Преса України".

Суд дозволив арешт Овіннікової з правом застави 30 млн грн.

"Апеляційний суд м. Києва погодив клопотання про арешт одного з ймовірних членів організованої злочинної групи – заступника міського голови м. Харкова Овіннікової з можливістю застави в 30 млн грн", – написав він.

Йдеться про справу розкрадання 650 га землі керівництвом харківської міської ради.

За даним слідчих, заступниця мера, порушуючи законодавство й регламент міськради, "впродовж 2008-2009 років без попереднього розгляду та погодження на постійних комісіях та у підпорядкованих їм структурних підрозділах виконавчого комітету, погодила та сприяла винесенню на сесію міської ради питань щодо безоплатного надання у власність обслуговуючим кооперативам земельних ділянок нібито для будівництва багатоквартирних будинків з метою покращення житлових умов їхніх членів".

При цьому вона діяла за змовою і в інтересах "засновників та членів обслуговуючих кооперативів, створених без мети здійснення своєї статутної діяльності, та кінцевих вигодонабувачів – осіб наближених до високопосадовців Харківської міської ради", –  вважають слідчі.

Нагадаємо, засідання Апеляційного суду Києва у справі колишнього народного депутата Миколи Мартиненка завершилось. Згідно з рішенням суду, він залишається на свободі, на поруках декількох народних депутатів.

Другие новости