ПоддержатьУкраїнська

Посадовець Держрибагентства постане перед судом за перевищення службових повноважень

StopCor
StopCor

StopCor

Посадовець Держрибагентства постане перед судом за перевищення службових повноважень

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно начальника Управління Державного агентства рибного господарства у Луганській області. Посадовець обвинувачується у перевищенні службових повноважень працівником правоохоронного органу, яке супроводжувалося насильством (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України). 

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Краматорську.

Слідством встановлено, що 6 квітня 2019 року начальник Управління Державного агентства рибного господарства у Луганській області з рейдовою групою у складі чотирьох працівників Луганського рибоохоронного патруля та громадського інспектора прибули до водосховища «Райгородське» з метою перевірки стану охорони водних ресурсів під час нересту. Виявивши порушення, перевіряльники почали вилучати рибальські сітки та фасувати рибу. Порушник намагався зафіксувати їхні дії на камеру свого мобільного телефону. Через це начальник управління завдав йому удар рукою і штовхнув без попередження та попри відсутність опору з боку чоловіка. Внаслідок дій посадовця Держрибагенства громадянин отримав легкі тілесні ушкодження.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Луганської області.

У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Другие новости