ПоддержатьУкраїнська

Посадовців "Укрзалізниці" судитимуть за отримання хабара у чотири млн грн

StopCor
StopCor

StopCor

Посадовців 'Укрзалізниці' судитимуть за отримання хабара у чотири млн грн

Слідчими прокуратури міста Києва завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох посадовців Публічного акціонерного товариства "Укрзалізниця" за фактом прийняття пропозиції неправомірної вигоди у сумі майже 4 мільйони гривень, передає УНН з посиланням на прес-службу прокуратури міста Києва.

"За даними слідства, начальник Департаменту майнових та земельних ресурсів "Укрзалізниці" спільно із заступником юридичного департаменту погодилися на пропозицію директора приватної фірми отримати 4 млн гривень за сприяння в оренді 9 га землі на території смт Пісківка Бородянського району на Київщині", – йдеться в повідомленні.

Дії посадовців органом слідства кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Крім того, в межах розслідування даного кримінального провадження було встановлено факт умисного невнесення до електронної декларації одним з підозрюваних відомостей про майно та грошові кошти.

"Так, у ході обшуків за місцем проживання заступника юридичного департаменту ПАТ "Укрзалізниця", а також індивідуальної банківської скриньки, зареєстрованої на ім'я його дружини, було вилучено понад 220 тисяч доларів США, 13,5 тисяч євро, 7 золотих злитків 999,9 проби, коштовні годинники тощо. У той же час в декларації, що була подана посадовцем, відображено лише 150 тисяч гривень на рахунку дружини", – додали у прокуратурі.

У зв'язку з цим вказаному посадовцю також додатково інкримінується вчинення злочину, передбаченого ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

На даний час обвинувальний акт стосовно згаданих посадових осіб ПАТ "Укрзалізниця" скеровано до суду для розгляду по суті.

Другие новости