ПоддержатьУкраїнська

Притягнення до кримінальної відповідальності невинної особи — ДБР повідомило про підозру трьом поліцейським

StopCor
StopCor

StopCor

Притягнення до кримінальної відповідальності невинної особи — ДБР повідомило про підозру трьом поліцейським

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, повідомили про підозру:

  • начальнику одного із районних відділень поліції ГУ Нацполіції в Харківській області у підбурюванні до притягнення завідомо невинної особи до кримінальної відповідальності (ч. 4 ст. 27, ч.2 ст. 372 Кримінального кодексу України);
  • начальнику сектору кримінальної поліції районного відділення поліції ГУ Нацполіції в Харківській області за організацію притягнення завідомо невинної особи до кримінальної відповідальності (ч. 3 ст. 27, ч.2 ст. 372 Кримінального кодексу України);
  • слідчій районного відділення поліції ГУ Нацполіції в Харківській області за притягнення завідомо невинної особи до кримінальної відповідальності (ч.2 ст. 372 Кримінального кодексу України).

За попередньою інформацією, начальник райвідділення поліції переконав свого підлеглого, начальника сектору кримінальної поліції, створити штучні умови для покращення статистики з розкриття злочинів, пов’язаних із розкраданням лісу. Для цього підозрювані запропонували місцевому мешканцю грошову винагороду, в обмін на зізнання у вирубці дерев. Надалі правоохоронці обіцяли сприяти йому в ухиленні від покарання у вигляді позбавлення волі.

Для реалізації злочину підозрювані відвезли «жертву» в ліс, де вже були зрубані 9 дерев, вручили бензопилу та пальне до неї і викликали слідчо-оперативну групу.

18 березня 2020 року слідча знаючи, що людина не має відношення до скоєння злочину, повідомила потерпілому про підозру у незаконній порубці деревини (ч. 1 ст. 246 Кримінального кодексу України).

У рамках кримінального провадження задокументовано передачу поліцейськими потерпілому коштів у сумі 300 гривень у якості винагороди за зізнання в злочині, який той не вчиняв.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Харківської області. Оперативний супровід – Харківське управління ДВБ Нацполіції.

У разі доведення вини, правоохоронцям загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Другие новости