ПоддержатьУкраїнська

Прокуратура Чернігівської області виявила факт незаконного відчуження 300 га ландшафтного парку «Міжрічинський»

StopCor
StopCor

StopCor

Прокуратура Чернігівської області виявила факт незаконного відчуження 300 га ландшафтного парку «Міжрічинський»

Прокуратурою Чернігівської області виявлено факт незаконного відчуження земель природно-заповідного фонду, що перебувають в межах регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», орієнтовною вартістю 7,5 млн грн. Розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Прокуратура встановила, що частина земель парку «Міжрічинський» площею понад 300 га, яка за законом має перебувати виключно у державній власності, передана службовими особами Головного управління Держгеокадастру в області у приватну власність фізичних та юридичних осіб.

Також прокуратурою вирішується питання про пред’явлення позову щодо визнання незаконними та скасування відповідних наказів Держгеокадастру, повернення державі незаконно відчужених земель.

Довідково: Міжрічинський регіональний ландшафтний парк є найбільшим природним парком в Україні, який розташований на півночі країни між річками Дніпром і Десною на території Чернігівської області.Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Другие новости