ПоддержатьУкраїнська

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно осіб, які підозрюються у шахрайській схемі заволодіння коштами громадян на понад півмільйона гривень

StopCor
StopCor

StopCor

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно осіб, які підозрюються у шахрайській схемі заволодіння коштами громадян на понад півмільйона гривень

За процесуального керівництва прокуратури Миколаївської області завершено досудове розслідування і направлено до суду обвинувальний акт стосовно особи, яка підозрюється в організації заволодіння коштами громадян на суму 573 тис грн шахрайським шляхом (ч.4 ст.190 КК України).

За версією слідства, вказана особа - неодноразово судимий чоловік організував і очолив злочинну групу. Члени групи у період з вересня 2018 року по лютий 2019 року шляхом обману заволоділи коштами 19 потерпілих, які хотіли придбати транспортні засоби та сільськогосподарську техніку.

Для реалізації схеми група осіб орендувала у місті Миколаєві офісні приміщення та публікувала на Інтернет-сайті «OLX» і в місцевих друкованих виданнях оголошення про продаж транспортних засобів та сільськогосподарської техніки за цінами, нижчими за середньоринкові.

У подальшому покупців схиляли до укладення договорів фінансового лізингу, предметом яких були транспортні засоби, з обов’язковою передоплатою у розмірі 25% від їх вартості. Проте, після сплати авансових внесків на рахунки фіктивних підприємств вони повідомляли потерпілим, що існують проблеми з їх доставкою, а надалі взагалі ігнорували дзвінки.

З жовтня 2019 року організатор групи перебував у розшуку та 25 лютого 2020 року був затриманий співробітниками управління карного розшуку ГУ НП в Миколаївській області.

Обвинувальний акт стосовно чотирьох членів організованої групи скеровано до суду у січні 2020 року.Прес-служба прокуратури Миколаївської області

Другие новости