ПоддержатьУкраїнська

Прокуратура в апеляційному порядку домоглась збільшення суми застави водію, який скоїв наїзд на дітей (ФОТО)

StopCor
StopCor

StopCor

Прокуратура в апеляційному порядку домоглась збільшення суми застави водію, який скоїв наїзд на дітей (ФОТО)

Ухвалою Харківського апеляційного суду від 18 листопада 2021 року частково задоволено апеляційну скаргу обласної прокуратури щодо збільшення суми застави водію, який підозрюється у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом в стані сп’яніння (ч. 2 ст. 286-1 КК України).

Як повідомлялось раніше, 11 листопада 2021 року близько 15:20 чоловік, керуючи автівкою «Тойота Ленд Крузер», порушив правила безпеки дорожнього руху на перехресті проспекту Науки та вулиці Тобольської у м. Харкові.

Водій проїхав на забороняючий для його руху червоний сигнал світлофора та здійснив наїзд на 13-річних хлопчика та дівчинку, які рухались по регульованому пішохідному переході на зелений для них сигнал світлофора.

Медичним висновком встановлено, що чоловік під час дорожньо-транспортної події перебував у стані наркотичного сп’яніння.

12 листопада 2021 року водію повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 286-1 КК України.

Ухвалою слідчого суді Київського районного суду м. Харкова від 12 листопада 2021 року підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання з правом внесення застави у сумі 340500 грн.

У зв’язку з неспіврозмірністю призначеної застави із вчиненим кримінальним правопорушенням, прокуратура оскаржила вказану ухвалу до суду апеляційної інстанції.

Ухвалою Харківського апеляційного суду від 18 листопада 2021 року частково задоволено апеляційну скаргу обласної прокуратури та призначено для підозрюваного заставу у сумі 3 млн 178 тис. грн.

Досудове розслідування проводять слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прокуратура в апеляційному порядку домоглась збільшення суми застави водію, який скоїв наїзд на дітей (ФОТО)

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

Другие новости