ПоддержатьУкраїнська

Прокуратура зупинила незаконне будівництво багатоквартирного будинку в Одесі

StopCor
StopCor

StopCor

Прокуратура зупинила незаконне будівництво багатоквартирного будинку в Одесі

Прокуратура Одеської області за результатом опрацювання висвітленої у ЗМІ інформації виявила факт порушення містобудівного законодавства при проведенні робіт з реконструкції житлового будинку у 10-поверхову багатоквартирну будівлю по вул. Балківській в Одесі. За даними прокуратури, управління архітектури та містобудування та управління ДАБК Одеської міської ради видали одному з підприємств Одеси дозвіл на зазначену реконструкцію попри відсутність у забудовника правовстановлюючих документів на земельну ділянку.

Наразі завдяки прокуратурі незаконні дозвільні документи скасовано. Проте підприємці оскаржують таке рішення контролюючих органів до суду, оскільки вважають свої дії законними. Натепер проведення будівельних робіт зупинено до прийняття остаточного рішення у справі.

Разом з тим, прокурори з’ясували, що право власності на житловий будинок, який реконструюється, зареєстровано на підставі незаконного рішення державного реєстратора, що призвело до вибуття з комунальної власності територіальної громади земельної ділянки площею понад 600 м кв. Тому прокуратура звернулась до суду з вимогою скасувати зазначене рішення реєстратора, знести самочинну забудову та привести земельну ділянку до попереднього стану.

Другие новости