ПоддержатьУкраїнська

Результати рейтингового Інтернет-голосування за двох членів Ради громадського контролю

StopCor
StopCor

StopCor

Результати рейтингового Інтернет-голосування за двох членів Ради громадського контролю

4 серпня 2020 року відбулося рейтингове Інтернет-голосування за двох кандидатів до Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України замість тих, повноваження яких достроково припинені. Результати оприлюднено на офіційному сайті НАБУ відповідно до Положення про Раду громадського контролю при НАБУ. До складу РГК при НАБУ увійшли Салата Максим Сергійович (ГО "Ветеранське братерство") та Трофименко Віктор Євгенович (ГО "Ветеранське братерство"). До голосування долучилося 5 428 осіб.

Нагадаємо, 27 липня вже стартувало відкрите Інтернет-голосування, але воно було призупинено у зв’язку з тим, що відбулись технічні збої на стороні хостинг-провайдера, на серверах якого розгорнута система голосування. Оскільки в певний проміжок часу впродовж дня сторінка Інтернет-голосування, як і вебсайт Національного бюро були недоступні, було прийнято рішення про перенесення виборів.

Для проведення Інтернет-голосування НАБУ використало програмне забезпечення з відкритим кодом, що дозволило користувачам слідкувати за процесом голосування в режимі реального часу. Протокол голосування, що містив закодовані дані щодо дій кожного користувача, був доступний публічно впродовж усього часу волевиявлення. А одразу по його завершенні, частину даних стосовно кожного користувача розкодували, що дозволило всім кандидатам визначити та проаналізувати статистичні результати голосування ще до моменту їх офіційного оприлюднення.

Крім того, впродовж усього часу Інтернет-голосування незалежний спостерігач ГО "Електронна демократія" здійснював моніторинг за процесом. За його результатами, фактів, які б свідчили про штучне завищення кількості голосів, що суттєво вплинули на результати голосування, не виявлено.

Зі свого боку Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України підтвердила відсутність порушень та фактів зовнішнього втручання у результати Інтернет-голосування на офіційному вебсайті НАБУ у період з 09:00 до 21:00 04.08.2020.

Відповідно до умов проведення відкритого рейтингового інтернет-голосування за кандидатів до Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України, замість тих, повноваження яких достроково припинені, для підрахунку результатів зараховувалися голоси, зареєстровані системою голосування в період з 09:00 до 21:00.

Нагадуємо, відповідно до Закону "Про Національне антикорупційне бюро України" Рада громадського контролю утворюється у складі 15 осіб. Її завдання – забезпечувати прозорість та цивільний контроль за діяльністю НАБУ. Новообрані кандидати до РГК працюватимуть у Раді до завершення повноважень її чинного складу. 29 травня 2020 року відбулося Інтернет-голосування за новий склад Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України. Результати голосування оприлюднені на офіційному сайті Бюро відповідно до Положення про Раду громадського контролю при НАБУ.

ОГОЛОШЕННЯ

про результати рейтингового інтернет-голосування для обрання членів Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України замість тих, повноваження яких достроково припинені, із зазначенням кількості голосів, поданих за кожного кандидата

Рейтинг

Кандидат

Громадського об’єднання

Голоси до 21:00

1

Салата Максим Сергійович

ГО "Ветеранське братерство"

5101

2

Трофименко Віктор Євгенійович

ГО "Ветеранське братерство"

5083

3

Щуклін Юрій Миколайович

ГО "Антимонопольне об’єднання громадян України "ТЕРМІНАТОР"

249

Другие новости