ПоддержатьУкраїнська

Росія шокована затриманням у Мінську гендиректора Уралкалия: Це не входить ні в які рамки

StopCor
StopCor

StopCor

Росія шокована затриманням у Мінську гендиректора Уралкалия: Це не входить ні в які рамки

Росія шокована затриманням у Мінську гендиректора Уралкалия: Це не входить ні в які рамки

Росія шокована затриманням у Мінську гендиректора Уралкалия: Це не входить ні в які рамки

Влада Росії відреагувала на затримання в Мінську гендиректора компанії Уралкалий Владислава Баумгертнера.

"Те, що відбулося сьогодні, не влазить ні в які рамки, оскільки, як нам доповіли і що абсолютно точно, - керівник компанії перебував там на запрошення М’ясниковича (прем’єра Білорусі - ред.)", - заявив перший віце-прем’єр РФ Ігор Шувалов."Ми вважаємо, що це досить дивна ситуація, якщо мати на увазі характер наших взаємин. Ми уважно стежимо за ситуацією, яка розвивається між БКК і Уралкалием. Ми шкодуємо, що вона розвивається так жорстко", - додав Шувалов.Як стало відомо, в ситуацію втрутився прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв, який дав низку доручень у зв’язку із затриманням в Мінську Владислава Баумгертнера.

Нагадаємо, сьогодні, 26 серпня, гендиректору Уралкалия Владиславу Баумгертнеру висунули звинувачення у зловживанні владою та службовими повноваженнями (частина 3 статті 424 КК республіки). Йому загрожує до десяти років позбавлення волі.Він прибув до Мінська на запрошення прем’єр-міністра Білорусі Михайла М’ясниковича. Аналогічні запрошення були скеровані також голові ради директорів Уралкалия Олександру Волошину і акціонеру Сулейману Керімову, але вони не змогли поїхати.Підставою для порушення кримінальних справ стали матеріали про здійснення зловживань службовими повноваженнями в корисливих цілях, які спричинили нанесення істотної шкоди інтересам Білорусі, а також нанесення шкоди в особливо великому розмірі підприємству Белоруськалий і ЗАТ Белорусская калийная компания.Влада Білорусі оцінює суму розкрадань і збиток, завданий діями топ-менеджерів ВАТ Уралкалий, в розмірі близько 100 мільйонів доларів.

Крім того, влада Білорусі почала перевірку дій основного акціонера компанії Уралкалий, великого російського мільярдера, власника махачкалінського Анжі Сулеймана Керімова.

В Уралкалии зазначили, що обурені і вважають затримання Баумгертнера грубою провокацією. Уралкалий звернувся до МЗС Росії з проханням про сприяння у звільненні Баумгертнера. ***ВАТ Уралкалий є одним з найбільших виробників калію в світі з часткою ринку близько 20%. Чистий прибуток компанії в 2012 році склав 1,6 мільярда доларів, виручка - 3,95 мільярдів доларів. Керімов є одним з найбільших акціонерів Уралкалия. Forbes оцінює вартість активів Керімова в 7,1 млрд доларів.Крім того, посольство Росії направило в МЗС Білорусі ноту з проханням про зустріч із затриманим у Мінську гендиректором Уралкалія.

Кореспондент

Другие новости