ПоддержатьУкраїнська

Розгін «Майдану» 30 листопада — ДБР повідомило про підозру працівнику спецпідрозділу «Беркут»

StopCor
StopCor

StopCor

Розгін «Майдану» 30 листопада — ДБР повідомило про підозру працівнику спецпідрозділу «Беркут»

Слідчі Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань, за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора, повідомили про підозру колишньому міліціонеру роти спеціального призначення полку міліції особливого призначення «Беркут» ГУ МВС України в місті Києві.

Експравоохоронець підозрюється у перевищенні службових повноважень, що супроводжувалось насильством, службовому підробленні та у вчиненні службовою особою за попередньою змовою групою осіб незаконного перешкоджання проведенню зборів, мітингів тощо (ч. 2 ст. 365 та ч. 1 ст. 366, ст. 340 Кримінального кодексу України).

Слідством встановлено, що 30 листопада 2013 року підозрюваний перевищив свої службові повноваження та здійснив адміністративне затримання учасника мирного зібрання на Майдані Незалежності. Під час затримання експравоохоронець застосував до потерпілого фізичну силу, чим незаконно перешкодив організації та проведенню зборів. У подальшому підозрюваний, склав рапорт про затримання потерпілого, до якого вніс завідомо неправдиві відомості.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Другие новости