ПоддержатьУкраїнська

Розкрадання пального на 1,8 млн грн – військовослужбовцю повідомлено про підозру

StopCor
StopCor

StopCor

Розкрадання пального на 1,8 млн грн – військовослужбовцю повідомлено про підозру

Чоловік входив до складу групи, учасники якої організували вивезення нафтопродуктів із військової частини, дислокованої на Київщині, та збували їх на автозаправних станціях. 

Розкрадання пального на 1,8 млн грн – військовослужбовцю повідомлено про підозру

Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань в Київській області Нацполіції, до складу групи входило п’ятеро осіб - військові та цивільні. Зловмисники вивозили з території частини нафтопродукти, а саме дизпаливо та бензин, і збували його через АЗС Васильківського та Білоцерківського районів. За період своєї злочинної діяльності встигли вивезти з військової частини понад 60 тонн пального на 1,8 мільйона гривень. 

15 травня минулого року затримали організатора угруповання та трьох його спільників і повідомили їм про підозри. В ході слідства були зібрані докази причетності ще одного учасника угруповання  до вчинення злочину.

27 квітня 2021 року на підставі отриманих доказів полковнику ЗСУ слідчі теруправління ДБР, розташованого в м. Києві, повідомили про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 410 (викрадення, привласнення, військового майна, а також заволодіння ними шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у складі організованої групи) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 12-ти років.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України

Другие новости