ПоддержатьУкраїнська

СБУ затримала керівника інформаційного порталу "РІА Новини Україна" – подробиці

StopCor
StopCor

StopCor

СБУ затримала керівника інформаційного порталу 'РІА Новини Україна' – подробиці

СБУ затримала керівника інформаційного порталу "РІА Новини Україна" Кирила Вишинського. Як виявилося, представник української версії російського агентства не лише працював на Росію, розповсюджуючи фейкові новини про Україну, а і підтримував бойовиків "ЛНР" та "ДНР". А ще Вишинський має медаль "За заслуги" перед Російською Федерацією.

Новину передає "Преса України".

Писати негатив про Україну, будучи на території цієї держави як представник української версії російського агентства вартувало для керівника "РІА" 35 тисяч євро щомісяця. Цього вистачало, аби проводити антиукраїнські заходи та інші події, які підривають авторитет країни.

СБУ затримала керівника інформаційного порталу ''РІА Новини Україна'' – подробиці

В СБУ зазначають, що Вишинський може мати два громадянства. Цей факт розслідуються. Наразі почалося його етапування Вишинського з Києва до Херсона для обрання запобіжного заходу.

Разом із цим стало відомо, що СБУ обшукала головний офіс керівника "РІА Новини Україна". Такі ж дії СБУ провела за місцями проживання працівників сайту Людмили Лисенко та Андрія Бородіна. Вони мають пройти допит.

До слова, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Кремль іще дасть свою відповідь щодо дій українських спецслужб проти "РІА Новини Україна".

Другие новости