ПоддержатьУкраїнська

Шевченко Євген Володимирович

StopCor
StopCor

StopCor

Шевченко Євген Володимирович

Шевченко Євген Володимирович

Народний депутат Верховної Ради IX скликання (Слуга народу)

Місце народження

Народився 4 травня 1972 року в місті Мелітополь, Запорізька область, Україна.

Освіта

Після закінчення середньої школи був призваний на службу в армію, яку проходив в місті Прилуки, Чернігівська область, Україна.

Після демобілізації вступив до Інституту права ім. В. Сташиса Класичного приватного університету. Через 5 років отримав диплом юриста-правознавця.

Сімейний стан

Євген Шевченко не одружений. Має сина Івана.

Кар'єра

Трудовий шлях Шевченка почався з роботи електриком в колгоспі.

Через кілька років після випуску з ВНЗ займав керівні посади в компаніях «Eurocape New Energy», «ECE Projekt management G.m.b.H», «Агросталь», «Цветмет» та інших підприємствах.

У 2012 році брав участь на виборах до Верховної Ради - був самовисуванцем від виборчого округу №75, Заводський та Ленінський райони м. Запоріжжя. На час виборів працював генеральним директором ТОВ «Агросталь». За результатами виборів до Верховної Ради не пройшов.

У 2014 році також брав участь в парламентських виборах за мажоритарною системою від партії «Воля» по виборчому округу №210, місто Прилуки, Бобровицький, Козелецький і Прилуцький райони. На час виборів був генеральним директором ТОВ «Агросталь», безпартійний. За результатами виборів до Верховної Ради не пройшов.

Під час президентських виборів в 2019 році був довіреною особою кандидата Володимира Зеленського в місті Запоріжжя.

У 2019 обраний депутатом Верховної Ради IX скликання від партії "Слуга народу" по виборчому округу №76 (Запорізька область) як безпартійний. На час виборів був фізичною особою-підприємцем.

Член однойменної фракції. Член Комітету з питань економічного розвитку.

22 жовтня 2019 року Шевченко Євген взяв участь в телевізійному шоу для російського каналу "Перший" не порадившись з керівництвом партії. Його включення з Києва викликало бурю обурення у вітчизняних ЗМІ.

Декларація

У декларації за 2018 рік Шевченко вказав володіння квартирою в місті Запоріжжя і 2-мя ділянками на 20 000 кв.м. і 1 200 кв.м. в Запорізькій області. Йому належить мотоцикл Honda CB 1100SAE 2016 року випуску, а синові володіє автомобілем BMW X5 2017 року випуску.

Протягом року він отримав дохід в розмірі 44 676 гривень. Його фінансові заощадження становлять 82 000 доларів.

Шевченко є власником компаній "Портер", консалтингова фірма "Статус" та частка в компанії "Агросталь".

01.11.2019

Другие новости