ПоддержатьУкраїнська

Шуляк Олена Олексіївна

StopCor
StopCor

StopCor

Шуляк Олена Олексіївна

Шуляк Олена Олексіївна

Голова партії «Слуга народу» з 15 листопада 2021 року. Народний депутат України IX скликання (Слуга народу), представник Кабінету міністрів у Верховній Раді

Місце народження

Народилася 24 січня 1976 року у Києві.

Освіта

У 1992-1997 роках навчалася в українському транспортному університеті, який закінчила з відзнакою за спеціальністю "Економіка і управління в будівництві".

У 2003-2005 рр. навчалася в Міжнародному інституті менеджменту і отримала освітню ступінь магістра бізнес-адміністрування. Під час навчання проходила стажування в Carnegie Mellon Tepper school of business, Summer program - Courses in International Finance, Persuasive Presentation, leadership, operations, Marketing, Communications and the International Strategic Competition.

З 2010 по 2012 рр. навчалася заочно в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка за спеціальністю "Психологія".

Сімейний стан

Олена Шуляк - заміжня, виховує доньку Дарину.

Кар'єра

Підприємницьку діяльність розпочала після закінчення ВНЗ. З 1999 року Олена Шуляк - сертифікований аудитор, власник і директор ТОВ "Аудиторська фірма" Стандарт".

У 2000 році ТОВ "Аудиторська фірма "Стандарт" увійшла до складу ФПГ "Midland Group".

З 2000 по 2006 рр. Шуляк працювала директором департаменту аудиту і аналізу фінансово-господарської діяльності ФПГ "Midland Group" в Україні.

У 2007 році призначена генеральним директором компанії "Midland Development Ukraine".

З 2005 по 2007 рр. - член наглядової ради ЗАТ "Експрес-Банк".

У 2014-2015 роках очолювала Наглядову раду Українського будівельного спільноти (Ukrainian Building Community).

У квітні 2015 року Олена Шуляк була кандидатом на посаду глави Державної фіскальної служби України.

У жовтні 2017 Олена Шуляк стала співзасновником ТОВ "Кріейтор", що займається в Києві діяльністю з надання в оренду та експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

Олена Шуляк обрано членом правління і керівником сектора "Будівництво" громадської організації Офіс ефективного регулювання (Better Regulation Delivery Office - BRDO) - незалежного неурядового експертно-аналітичного центру, створеного з ініціативи Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, а також Світового банку та уряду Канади.

Віце-президент з фінансів Українського філіалу міжнародної організації Young Presidents' Organization.

Співзасновник Союзу українських підприємців (СУП).

Політична кар'єра

Народний депутат України ІХ скликання, обрана на парламентських виборах 21 липня 2019 року від партії Слуга народу, № 13 в списку.

З 29 серпня 2019 - заступник голови депутатської фракції партії Слуга народу. Заступник голови комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування у Верховній Раді України.

15 листопада 2019 була призначена представником Кабінету міністрів у Верховній Раді.

Позиція

Олена Шуляк - член парламентської ТСК з питань корупції в ДАБІ. У період ліквідації цього органу Шуляк заявляла, що корупційні потоки ДАБІ перевищують 3 мільярди на рік.

«За моїми підрахунками, раніше я оцінювала корупційну складову у понад три мільярди гривень на рік, і я думаю, що вона не зменшилась», – говорила Олена Шуляк.

Вона також виступала проти скандального будівництва так званого «будинку Білозір».

Олена Шуляк – одна зі співавторів «електронного кабінету» в рамках реформи будівельної галузі.

Наприкінці 2020 року нардепка від “СН” запропонувала штрафувати політиків, що не розмовляють українською мовою.

Посилання

Кабмін легалізує незаконне будівництво? Експерти розкритикували нову реформу ДАБІ

Другие новости