ПоддержатьУкраїнська

Скандального суддю Чауса оголосили у міжнародний розшук

StopCor
StopCor

StopCor

Скандального суддю Чауса оголосили у міжнародний розшук

Суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус, згідно із обліками Генерального секретаріату Інтерполу, з 11 листопада 2016 року перебуває у міжнародному розшуку з метою арешту та подальшої екстрадиції в Україну.

Про це повідомляють у прес-службі НАБУ.

Його підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч.4. ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Нагадаємо, 9 серпня детективи НАБУ викрили суддю М.Чауса під час отримання 150 тис. дол. хабара (понад 3,7 млн грн) за винесення вироку в інтересах підсудних.

6 вересня Верховна Рада України дала згоду на затримання судді та притягнення його до кримінальної відповідальності. Після цього, скориставшись суддівським правовим імунітетом, підозрюваний, залишив територію України.

З 12 вересня суддю Чаусу оголошено у національний розшук. Йому загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Другие новости