ПоддержатьУкраїнська

Службове підроблення задля покращення показників – колишній поліцейський постане перед судом

StopCor
StopCor

StopCor

Службове підроблення задля покращення показників – колишній поліцейський постане перед судом

До суду скеровано обвинувальний акт відносно колишнього дільничного офіцера поліції Вінницького відділу поліції ГУ Нацполіції у Вінницькій області. Він обвинувачується у службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.

Слідством встановлено, що у липні 2018 року поліцейський задля штучного покращення показників своєї службової діяльності неодноразово вносив та складав завідомо неправдиві постанови про адміністративні правопорушення відносно потерпілого, а саме: попередження за куріння у громадському місці, розпивання алкогольних напоїв та порушення правил дорожнього руху пішоходом.

25 березня 2020 року правоохоронцю було повідомлено про підозру.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Вінницької області. Оперативний супровід – Вінницьке управління ДВБ Нацполіції.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.  

Другие новости