ПоддержатьУкраїнська

В Києві поліція повідомила про підозру керівнику підприємства за умисне знищення заставного майна банку

StopCor
StopCor

StopCor

В Києві поліція повідомила про підозру керівнику підприємства за умисне знищення заставного майна банку

Чоловік уклав із фінустановою іпотечний договір на суму близько 150 мільйонів гривень та у якості застави надав нежитлові будівлі, які він потім знищив.

Після банкрутства банківської установи фінансові зобов’язання перейшли до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. При перевірці представники фінансової установи виявили відсутність будівель та споруд на території підприємства. З’ясувалось, що директор приватного акціонерного товариства здійснив умисне знищення заставного майна, яке було предметом договору.

Встановивши це, представники Фонду гарантування вкладів фізичних осіб звернулись до правоохоронних органів з відповідною заявою. У ході проведення досудового розслідування слідчі виявили, що заставне майно посадовець знищив за допомогою підроблених документів з метою подальшого використання даної земельної ділянки для будівництва житлових споруд. А відтак своїми діями правопорушник завдав збитків державі в особливо великих розмірах. 

Слідчі Оболонського управління поліції повідомили про підозру 54-річному керівнику підприємства у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 388 (Незаконні дії щодо майна, на яке накладено арешт, заставленого майна або майна, яке описано чи підлягає конфіскації) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Відділ комунікації поліції Києва

Діана Шутько

Другие новости