ПоддержатьУкраїнська

Спецоперація на Херсонщині: проведено понад 35 обшуків, про підозру оголошено 9 особам, двоє з них – пов’язані із нападом на Катерину Гандзюк

StopCor
StopCor

StopCor

Спецоперація на Херсонщині: проведено понад 35 обшуків, про підозру оголошено 9 особам, двоє з них – пов’язані із нападом на Катерину Гандзюк

Прокурори Офісу Генерального прокурора у взаємодії зі слідчими органів Служби безпеки України та за підтримки підрозділів Національної поліції 20 січня 2020 року у Херсоні та області провели спецоперацію, щоб припинити діяльність злочинної організації, яка залякувала жителів і вчиняла насильство та підпали чужого майна.

Всього проведено 35 обшуків, повідомлено про підозру 9 громадянам.

Один з підозрюваних – колишній помічник народного депутата України попередніх скликань, який в іншому провадженні обвинувачується у допомозі нападникам на Катерину Гандзюк сховатися від слідства (ч.1 ст.396 КК України). Слідство вважає, що він створив та очолив злочинну організацію, яка займалася організацією масових заворушень, залякуванням, побиттям людей та підпалами автомобілів мешканців Херсонщини для припинення їхньої громадської діяльності (ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 194, ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 294 КК України). Цю особу затримано і буде доставлено до міста Києва для обрання запобіжного заходу.

Крім того, в цьому кримінальному провадженні повідомлено про підозру особі, яка була керівником групи нападників на Катерину Гандзюк і наразі перебуває в місцях позбавлення волі. Слідчі дії тривають.

Одночасно проводилися обшуки у кримінальному провадженні за фактом нападу на Катерину Гандзюк. Слідчі шукали додаткові докази, які допомогли б з`ясувати, як планували та скоїли напад, а також встановити зв’язки замовників та організаторів злочину з кримінальним середовищем, джерела їх фінансування. Вилучено значні суми коштів в готівці (гривні, долари, євро, російські рублі та польські злоті, еквівалентом понад 1 мільйон 100 тис грн). Наразі прокурори аналізують отриману інформацію та її цінність для слідства.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Другие новости