ПоддержатьУкраїнська

Справи Майдану: Завершено розслідування за підозрою правоохоронця у вчиненні злочинів щодо протестувальників

StopCor
StopCor

StopCor

Справи Майдану: Завершено розслідування за підозрою правоохоронця у вчиненні злочинів щодо протестувальників

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора слідчі Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього старшого слідчого одного із районних управлінь Головного управління МВС України в м. Києві.

За даними слідства, упродовж грудня 2013 – лютого 2014 року він безпідставно склав і підписав повідомлення про підозру трьом учасникам акцій протесту. Також правоохоронець подав до районного суду м. Києва клопотання про обрання стосовно вказаних завідомо невинних осіб запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Ці клопотання також протиправно були задоволені судом.

Дії колишнього слідчого кваліфіковано за ч. 2 ст. 28, ст. 340, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 364 КК України (в редакції зі змінами, внесеними згідно із Законом від 02.02.2014), ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 372 КК України.

Наразі матеріали провадження відкриті стороні захисту та потерпілим для ознайомлення. Після цього обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Другие новости