ПоддержатьУкраїнська

Стало відомо, чому скандальних тернопільських прокурорів судять у Хмельницькому

StopCor
StopCor

StopCor

Стало відомо, чому скандальних тернопільських прокурорів судять у Хмельницькому

Активісти "Стоп корупції" довідались, чому справу скандальних тернопільських прокурорів Івана Антюка та Віталія Сідорова, яких у лютому 2016 затримали на хабарі, слухають у хмельницькому міськрайонному суді.

Подробиці повідомив у соцмережі голова місцевого осередку проекту Артур Сторожук.

"Усі пам'ятають перше засідання у справі тернопільських прокурорів. Інформації досить багато, все ще попереду, але мене цікавить два запитання – чому процес проходить в Хмельницькому та хто судді? На перше запитання відповідь проста – тому що наразі до Хмельницького перевели колишнього шефа підсудних, нашого доброго знайомого О.Г.Мартинюка, який хоч і втратив посаду, але не пішов остаточно з органів прокуратури та має неабиякий вплив в обох областях, причому в Тернопільській навіть більший. І він кровно зацікавлений в двох речах :

1. Щоб його колишні заступники викрутились та за можливості залишились при справах (тому вірні пси, та ще й вдячні за допомогу, будуть і надалі виконувати вказівки та допомагати на місцях вирішувати питання), та 2. Якщо вони викрутяться, це допоможе пану Мартинюку спробувати відновити кар'єру та зніме з нього пляму керівника угрупування хабарників", – написав у своєму Фейсбуці голова хмельницького осередку "Стоп корупції" Артур Сторожук.

Нагадаємо, наприкінці лютого 2016 року детективи Антикорупційного бюро спільно зі співробітниками СБУ та Національної поліції провели спецоперацію, під час якої було здійснено близько 40 обшуків. За результатами цієї операції було порушено кримінальне провадження щодо трьох посадовців прокуратури за фактом вимагання неправомірної вигоди (хабара).

Додамо, що після резонансного розслідування журналістів "СтопКору" прокурора Тернопільської області Олександра Мартинюка понизили у посаді й перевели на Хмельниччину.

Після виходу сюжету "СтопКору" за Мартинюка взялися у Генпрокуратурі.

Тоді очільник відомства Юрій Луценко пообіцяв провести службову перевірку фактів, викладених у сюжеті "СтопКору", щодо корупційної діяльності прокурора Тернопільської області.

Зауважимо, за даними журналістів "СтопКору" за час роботи у правоохоронних органах Олександр Мартинюк отримав та приватизував три службові квартири загальною площею у 232 квадратні метри. Такі факти з життя прокурора Тернопільської області раніше оприлюднив координатор "Стоп корупції" Роман Бочкала. За його даними, за часів прокурорства Мартинюка в Ізяславі йому виділили поза чергою службову квартиру, той одразу переоформив її на дружину. Коли був прокурором Шепетівки, відбулася та сама історія, але цього разу приватизував житло на маму. Загалом наприватизував на себе та членів родини 232 квадратні метри.

Другие новости