ПоддержатьУкраїнська

Стало відомо, скільки парафій перейшло до ПЦУ

StopCor
StopCor

StopCor

Стало відомо, скільки парафій перейшло до ПЦУ

Станом на 12 лютого до Православної церкви України (ПЦУ) перейшло 270 парафіяльних храмів УПЦ МП. Про це свідчать дані з карти переходів до ПЦУ з УПЦ МП, передає УНН з посиланням на дані Релігійної інформаційної служби України, повідомляє УНН.

За даними карти, у неділю, 10 лютого, до ПЦУ перейшло 9 парафій у Волинській області – Церква Святого Георгія с. Кульчин, Церква Покрови Пресвятої Богородиці с. Годомичі, Церква апостола Іоана Богослова с. Старі Кошари, Церква Святого Михайла с. Войнин, Церква Святого Михайла с. Мишів, Свято-Успенська Церква с. Шепель, Свято-Успенська церква с. Озеряни, Церква Святого Михайла с. Бужани та Церква Успіння Пресвятої Богородиці с. Доротище.

10 лютого до ПЦУ також перейшло 6 парафій у Рівненській області – Церква Святого Миколая с. Тесів, Церква Різдва Пресвятої Богородиці с. Торговиця, Церква святого Георгія с. Кунин, Церква Різдва Пресвятої Богородиці с. Ярославичі, Свято-Георгіївська церква с. Яполоть і Церква Святого Миколая с. Підлозці.

Крім того, у неділю до ПЦУ перейшли парафії у Київській області – Церква Святого Михайла с. Салиха та Церква Святої Трійці с. Селезенівка; у Житомирській області – Хресто-Воздвиженська Церква м. Баранівка та Свято-Успенська Церква с. Озерянка; у Чернівецькій області – Церква святого Димитрія Солунського с. Червона Діброва та Церква Різдва Пресвятої Богородиці с. Михальча.

А також, Церква святого Димитрія с. Дунаїв у Тернопільській області, Церква святого Іллі с. Ясіня у Закарпатській області, Церква Воздвиження Хреста Господнього с. Гулі у Вінницькій області та церква с. Степанівка у Чернігівській області.

За минулу добу, 11 лютого, до ПЦУ перейшла Церква Покрови Пресвятої Богородиці с. Мусорівці у Тернопільській області.

Другие новости