ПоддержатьУкраїнська

Столичних податківців судитимуть за 36 тис. доларів хабара

StopCor
StopCor

StopCor

Столичних податківців судитимуть за 36 тис. доларів хабара

Детективи Національного антикорупційного бюро України завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вимагання 36 тис. дол. США неправомірної вигоди та одержання її частини двома податківцями м.Києва та адвокатом-посередником.

Про це повідомили у прес-службі НАБУ, передає УНН.

Обвинувальний акт стосовно вказаних осіб за ч.4 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч.2 ст.369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України скеровано до суду.

За версією слідства, начальник Слідчого управління фінансових розслідувань та старший слідчий цього ж управління Державної податкової інспекції ГУ ДФС одного з районів столиці разом з адвокатом вимагали неправомірну вигоду в особливо великому розмірі (36 тис. дол. США) та отримали її частину (10 тис. дол. США) від громадянина за сприяння у поверненні йому вилученого майна (шляхом визначення правової кваліфікації його дій в рамках кримінального провадження за статтею, яка не передбачає стягнення в дохід держави вилученого у нього та його близьких осіб майна).

У разі набрання чинності обвинувального вироку суду згаданим особам може загрожувати покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

У відомстві нагадали, що посадових осіб податкової інспекції одного з районів м.Києва та адвоката-посередника затримано 27 липня 2016 року за результатами низки обшуків, здійснених детективами НАБУ спільно з працівниками Департаменту захисту економіки Національної поліції України під процесуальним керівництвом прокурорів САП.

Другие новости