ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" дізнався нові обставини у справі піщаних нелегалів з озера Миколайчик у Києві

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' дізнався нові обставини у справі піщаних нелегалів з озера Миколайчик у Києві

Слідчий водної поліції Києва подав до суду нове клопотання про арешт техніки піщаних нелегалів з озера Миколайчик у Києві. Про це під час візиту до правоохоронців дізналися активісти "Стоп корупції". 

''СтопКор'' дізнався нові обставини у справі піщаних нелегалів з озера Миколайчик у Києві

"Ми поспілкувалися зі слідчим по Миколайчику з приводу накладення арешту на техніку. Він повідомив, що Шевченківський суд відмовив у даному клопотанні. Прокуратура подала апеляцію з приводу накладення арешту. Також слідчий скерував нове клопотання в суд з приводу арешту. Та сказав, що у понеділок повідомить нас про час і дату розгляду справи", – розповіли активісти "Стоп корупції".

''СтопКор'' дізнався нові обставини у справі піщаних нелегалів з озера Миколайчик у Києві

Нагадаємо, 28 жовтня цього року після втручання активістів "Стоп корупції" техніку нелегалів з озера Миколайчик вилучили, видобуток зупинити. Частину спецтехніки, яку браконьєри використовували для незаконного намиву та видобутку піску, конфіскувала водна поліція. Неробочий екскаватор та земснаряд залишили на відповідальне зберігання власників. На точці постійно чергують правоохоронці. За фактом незаконної діяльності уже відкрили кримінальне провадження. Активісти "Стоп корупції" наразі дають свідчення у цій справі.

"Земснаряд, ще один трактор і зламаний екскаватор залишили власнику на відповідальне зберігання, проте на точці залишається чергувати доблесна водна поліція", – розповіли активісти "Стоп корупції".

Нагадаємо, місце незаконного видобутку на озері Миколайчик у Голосіївському районі столиці, де відновили незаконну діяльність, "СтопКор" викрив два дні тому у ході громадського моніторингу.

Додамо, що увечері того дня під час проведення слідчих дій на незаконну точку видобутку піску на озері Миколайчик у Голосіївському районі Києва, де після викриття нелегального бізнесу активістами "СтопКору" водна поліція опечатала земснаряд та техніку, серед ночі приїхав чоловік нібито з прокуратури. Молодик прибув за кермом машини з номерами прикриття та проблисковими маячками і представився працівником столичної прокуратури. Подробиці повідомив активіст "Стоп корупції" Роман Литвин.

"Чоловік сказав, що він з прокуратури і приїхав перевірити, що тут відбувається, на особисте прохання прокурора Києва. Постійно запитував, що ми тут робимо і обіцяв "розібратись". Судячи з поведінки молодика, у нас склалось враження, що він перебуває під дією наркотичних речовин. Ми вважаємо, що це приїхав "кришувальник", – розповів активіст.

"СтопКор" почав розшук зловмисника через соцмережі.

Окрім того, стосовно чоловіка, який видавав себе за прокурора та втручався в роботу поліції, розпочато кримінальне провадження. Про це повідомили у прес-службі прокуратури міста Києва.

Київська місцева прокуратура №1 розпочала кримінальне провадження за фактом здійснення впливу на працівників правоохоронного органу з метою перешкоджання виконанню ними своїх службових обов’язків та спонукання до прийняття незаконного рішення.

Так,  26.10.2017 поблизу озера Миколайчик, що у Голосіївському районі столиці, працівниками водної поліції проводилися слідчі дії з припинення незаконного видобутку піску. Під час документування вказаного злочину на територію, де проводились слідчі дії, під’їхав невідомий чоловік, який представився працівником органів прокуратури та обіцяв "розібратися" з правоохоронцями у ситуації з припинення ними незаконного видобутку піску.

За вказаним фактом органами прокуратури відомості внесені до ЄРДР за ч.1 ст. 343 (Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) КК України.

Вживаються заходи для встановлення цієї особи. Досудове слідство триває.

Другие новости