ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" дізнався, як медіа стає інструментом в антикорупційній боротьбі

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' дізнався, як медіа стає інструментом в антикорупційній боротьбі

Журналісти "СтопКору" взяли участь у панельній дискусії "Медіа як інструмент боротьби з корупцією". Захід проходив у НаУКМА за участі виконавчого директора Transparency International (Литва) Сергіуса Муравйоваса, журналіста Павла Казаріна та шеф-редактора "Детектор медіа" Наталії Лигачової.

За дискусією слідкував журналіст "СтопКору" Сергій Медяник.

"Учасники заходу зійшлись на думці, що журналістські розслідування проти корупціонерів не мають очікуваного результату через відсутність інституту репутації в Україні. Для ефективної антикорупційної боротьби потрібна співпраця між громадськими організаціями, правоохоронними органами та ЗМІ.

Наразі, за спостереження експертів, інформаційне наповнення будь-якого ЗМІ в Україні залежить від комерційних, політичних чи особистих інтересів власника. Часто саме за цим принципом обирають об'єкт журналістського розслідування, це може бути політичний опонент, бізнес-конкурент власника медіа.

На думку журналіста Павла Казаріна, існує п'ять різновидів засобів масової інформації залежно від впливу на редакційну політику: державні, "ті, що намагаються вийти в нуль", отримувачі грантів, канали олігархів та фінансовані Кремлем і поплічниками Януковича", – розповів журналіст "СтопКору" Сергій Медяник, який слідкував за думками експертів.

https://youtu.be/4tYe_uNHd60

Додамо, що панельна дискусія була організована Transparency International Україна за підтримки Представництва Фонду Фрідріха Науманна в Україні та Білорусі. Це другий захід в рамках спільного освітнього проекту. У березні 2017 року лекцію прочитав Дункан Хеймс, директор з питань політики представництва глобальної антикорупційної мережі Transparency International у Великобританії.

Другие новости