ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" намагався з'ясувати, хто виставив блокпост на "Каховка Протеїн Агро"

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' намагався з'ясувати, хто виставив блокпост на 'Каховка Протеїн Агро'

На прохідній ТОВ «Каховка Протеїн Агро» невідомі особи виставили блокпост, люди закрились у приміщенні та не пропускають активістів й журналістів «Стоп корупції». Представники проекту проводять розслідування щодо захоплення компанії-виробника сої і вже третій день намагаються потрапити до керівництва товариства за роз’ясненнями.

«Ми приїхали на підприємство ТОВ « Протеїн Агро», на території побачили охоронців, які представляються працівниками компанії ТОВ «Протеїн Агро».

Також є невідомі люди, які тиждень тому організували блокпост на прохідній, на контакт іти відмовились, закрились на прохідній. На територію підприємства зайти не можемо, по периметру натягнутий колючий дріт. Для того, щоб зафіксувати невідомих осіб, а також законність підстав їхнього перебування – викликали поліцію.

Коли приїхала поліція, ми написали заяву та надали пояснення, описали всю ситуацію щодо незрозумілих осіб, які перешкоджають роботі підприємства з вимогою їх встановити.

''СтопКор'' намагався з'ясувати, хто виставив блокпост на ''Каховка Протеїн Агро''

Поліція не мала жодного бажання встановлювати даних осіб або навіть з ними спілкуватися, проте після 2-хвилинного лікбезу ми переконали підійти на прохідну і з’ясувати, що це за особи – проте невідомі не відкрили дверей, тому спілкуватися довелося крізь прочинене вікно.

Пояснили, що представляють охорону підприємства «Протеїн Агро» – і не покажуть поліції будь-які документи, сказали звертатись до їхнього офісу, оскільки їхнє завдання – забезпечувати охорону майнового комплексу підприємства.

Поліція нас запевнила, що згідно з нашою заявою завтра приїде дільничний та слідчий по даному кримінальному провадженню і будуть встановлювати й опитувати невідомих осіб, включно з охороною «Протеїн Агро», – розповіли у «Стоп корупції».

Нагадаємо, раніше активісти «Стоп корупції» зустрілись зі прокурором Херсонської області Віталієм Тригубенком через справу про захоплення виробника сої у Новій Каховці «Каховка Протеїн Агро». Представники проекту добивались зустрічі із головним прокурором області протягом двох днів та провели серію акцій протесту під стінами відомства. За результатами зустрічі Тригубенко пообіцяв «СтопКору» взяти справу під особистий контроль.

Також було досягнуто домовленостей про те, що активісти проекту зустрінуться з очільником прокуратури регіону наступного четверга. До цього часу Віталій Тригубенко пообіцяв повністю розібратись у ситуації навколо підприємства», – розповіли у «Стоп корупції» про результати перемовин із головним прокурором Херсонської області.

''СтопКор'' намагався з'ясувати, хто виставив блокпост на ''Каховка Протеїн Агро''

Додамо, що вранці активісти «Стоп корупції» провели акцію протесту під стінами Господарського суду Херсонської області та закликали очільника суду Павла Пригузу служити закону, а не прокурору. Йдеться про імовірну причетність служителя Феміди до справи щодо захоплення підприємства з вирощування сої «Каховка Протеїн Агро». Служитель Феміди вийшов до мітингувальників та відкинув свою причетність до захоплення компанії, заангажованості у цій справі та рішення на догоду прокурора області.

Зазначимо, напередодні активісти «Стоп корупції» провели акцію протесту під стінами прокуратури Херсонської області через захоплення на підприємстві «Каховка Протеїн Агро». Представники проекту хотіли поспілкуватись щодо ситуації із захопленням потужностей виробника сої із прокурором регіону, однак Віталія Тригубенка не було на робочому місці. За словами працівниці правоохоронного відомства, очільник перебував на робочому виїзді.

''СтопКор'' намагався з'ясувати, хто виставив блокпост на ''Каховка Протеїн Агро''

«За інформацією інсайдерів, до блокування роботи підприємства призвела корупція. Зокрема, йдеться про втручання прокурора області Віталія Тригубенка та голови Господарського суду Херсонської області Павла Пригузи», – повідомляють активісти «Стоп корупції».

Додамо, що потужний комплекс «Каховка Протеїн Агро» входив до ТОП-10 українських підприємств з переробки сої. Стабільно сплачувались податки у бюджет та зарплатня співробітникам. Утім, вже кілька тижнів 150 працівників залишаються без роботи. Діяльність комплексу заблоковано невідомими зі зброєю.

Люди втомились від нескінченних розбірок навколо підприємства. У ЗМІ повідомлялось: за спробами захоплення підприємства стоять одіозні брати Сегалі – колишні власники підприємства, які кілька років переховувались за кордоном. Їх вважають винуватцями розкрадання банку «НАДРА».

Суд 25.05.2018 виніс ухвалу про забезпечення позову: заборонив перешкоджати у користуванні майном комплексу законним власникам. Однак Новокаховський відділ ДВС відмовився відкривати виконавче провадження, як того вимагав суд.

Другие новости