ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" пікетував управління поліції на Печерську через скандальне будівництво у районі

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' пікетував управління поліції на Печерську через скандальне будівництво у районі

Активісти "Стоп корупції" пікетували ГУ Нацполіції у Печерському районі з вимогою припинити незаконне будівництво по вулиці Мечникова, 11 та притягти осіб, які провадять протиправну діяльність, до кримінальної відповідальності.

Подробиці з-під управління поліції повідомили активісти проекту.

"Ми вимагали від правоохоронців розібратись із незаконним будівництвом хмарочоса по вулиці Мечникова у Печерському районі. До нас вийшов представник управління і прийняв нашу скаргу", – розповіли активісти.

Нагадаємо, що "СтопКор" знайшов докази причетності нардепа Івахіва до скандального будівництва на Печерську. Парламентар виступає засновником та кінцевим бенефіціаром низки компаній, які пов'язані із проектуванням, будівництвом та запуском в експлуатацію офісно-житлового центру на Мечникова, 11 а.

"Після підтвердження причетності Івахіва до зведення хмаросяга в історичній частині Києва, активісти вийшли на акцію протесту під стіни українського парламенту з вимогою зупинити дії забудовника. Примітно, що у Державній архітектурно-будівельній інспекції нам повідомили, що ще у листопаді минулого року видали припис на припинення робіт, проте будівництво 25-поверхового монстра, через який тріщать стіни у будинках по сусідству, на Печерських пагорбах триває", – розповів журналіст "СтопКору" Сергій Медяник.

"За даними наших колег із сайту "Обозреватель", які провели низку розслідувань щодо скандального будівництва на Мечникова, серед забудовників є компанії, які прямо чи опосередковано пов'язані з нардепом Івахівим. Так, за інформацією журналістів, засновниками ТОВ "Експлуатаційна компанія "Сервіс" та ТОВ "Вінг Девелопмент", які позиціонують себе як фірми, які взялись за будівництво у 2013 році та нібито намагаються залагодити руйнівні наслідки, які спричинили попередні забудовники, є топ менеджери або юристи фінансової групи "Континіум". Усі вони акціонери "Банку інвестицій та заощаджень", кінцевим бенефіціаром яких є Степан Івахів.

Нагадаємо, скандал навколо офісно-житлового комплексу на Мечникова розгорівся понад десять років тому. Минулого року жителі району виступили проти будівництва хмарочоса через можливість обвалу сусідніх будинків. На знак протесту люди перекривали проїжджу частину.

https://youtu.be/0AhhD6dNSzA

Другие новости