ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" показав, як на Київщині високопосадовці привласнили землі запасу

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' показав, як на Київщині високопосадовці привласнили землі запасу

У Таращанському районі Київської області журналісти "СтопКору" дізнались, як екс-очільник району без конкурсів і тендерів пороздавав своїм людям землі запасу, а бізнесмени перетворили власників паїв на рабів.

"Власників паїв представники агропідприємств підкуповують, натомість надають їм на підпис договір"про наміри" передати земельний пай в оренду їхній фірмі. Якщо селяни відмовляються – вони мають заплатити десятки тисяч гривень "штрафу". Фактично у регіоні недобросовісні ділки займаються земельним рейдерством. І такі випадки в районі непоодинокі", – розповіли журналісти "СтопКору".

До земельної афери причетні високопосадовці району.

"Донедавна пан Шостак був заступником очільника району. Але вже три місяці – виконувач обов'язків голови. Власне відтоді, як його начальник – Андрій Давиденко – був звільнений і зник у невідомому напрямку.

У районі подейкують: напередодні втечі екс-керманич пороздавав чимало землі. Без конкурсів і тендерів – винятково "своїм" людям. Кому саме? Цю інформацію його заступник, а нині – виконувач обов'язків голови району ретельно приховує від журналістів. На наші численні запити ми отримали відписки", – додали журналісти.

https://youtu.be/KtAD5qN2tW0

Другие новости