ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" протестує під прокуратурою Вінницької області через маски-шоу на заводі "Жмеринське підприємство "Експрес"

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' протестує під прокуратурою Вінницької області через маски-шоу на заводі 'Жмеринське підприємство 'Експрес'

Активісти «Стоп корупції» підтримали акцію протесту трудового колективу ТОВ «Жмеринське підприємство «Експрес» у Жмеринці на Вінниччині під прокуратурою області. Під стінами правоохоронного відомства зібралися сотні людей з вимогою зупинити спробу рейдерського захоплення заводу.  

''СтопКор'' протестує під прокуратурою Вінницької області через маски-шоу на заводі ''Жмеринське підприємство ''Експрес''

Нагадаємо, невідомі особи намагаються захопити контроль над ТОВ «Жмеринське підприємство «Експрес» у Жмеринці Вінницької області. Завод займається ремонтом залізничних вагонів і посідає друге місце в Україні за обсягами робіт. Під час обшуків на підприємстві вилучили печатку, установчі документи та документи, що посвідчують право власності на корпоративні права товариства. Про це від трудового колективу стало відомо активістам «Стоп корупції», які наразі перебувають на підприємстві та спілкуються з працівниками.

''СтопКор'' протестує під прокуратурою Вінницької області через маски-шоу на заводі ''Жмеринське підприємство ''Експрес''

«Товариство з обмеженою відповідальністю «Жмеринське підприємство «Експрес», яке є одним із найбільших роботодавців та платників податків у місті Жмеринці Вінницької області, зіткнулося зі спробою рейдерського захоплення підприємства.

За період 2017-2018 рр. підприємство вийшло на 2-е місце в Україні по обсягу ремонтів залізничних вагонів. Можливо, саме тому опинилося в центрі уваги певних осіб, що мають бажання захопити контроль над промисловим підприємством, трудовий колектив якого на даний час складає майже 600 працівників із середньою заробітною платою до 11 000 гривень.

11 квітня 2018 року на підприємстві старшим слідчим в особливо важливих справах Головного слідчого управління Генеральної прокуратури проведено обшук в рамках кримінального провадження, яке не має відношення до товариства з обмеженою відповідальністю «Жмеринське підприємство «Експрес». Одночасно обшуки проводилися у помешканнях директора, комерційного директора та власника підприємства.

''СтопКор'' протестує під прокуратурою Вінницької області через маски-шоу на заводі ''Жмеринське підприємство ''Експрес''

Формальною підставою для обшуку було декілька виконаних підприємством договорів, укладених з ПАТ «Укрзалізниця» після передбачених законодавством конкурентних процедур закупівель.

Хоча не на документах про відносини із «Укрзалізницею» було зосереджено головну увагу слідчої групи. Обшук припинився, як тільки у підприємства було вилучено печатку, установчі документи та документи, що посвідчують право власності на корпоративні права товариства. Одночасно була спроба долучити весь майновий комплекс підприємства до кримінальної справи «Укрзалізниці» як «речовий доказ».

Вилучили установчі документи та печатку у юридичної особи, що володіє корпоративними правами товариства.

Підприємство не отримало відповіді, яке відношення печатка товариства та вилучені установчі документи товариства мають до кримінальної справи «Укрзалізниці».

На переконання підприємства – ніякого відношення не мають. Проте, наявність у третіх осіб печатки товариства та установчих документів створює прямі передумови для протиправного втручання у господарську діяльність. Блокується стабільна робота підприємства, під загрозою фінансово-господарська діяльність підприємства в цілому, виконання укладених контрактів, соціальний захист членів трудового колективу та їхніх сімей», – розповіли журналістам на підприємстві.

Активісти «Стоп корупції» наразі розбираються у ситуації навколо заводу, з’ясовують, хто накинув оком на потужне виробництво та планують звернутись з цього приводу до місцевих органів влади та правоохоронців.

Другие новости