ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" робить пляж на місці незаконного видобутку піску на озері Тягле у Києві

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' робить пляж на місці незаконного видобутку піску на озері Тягле у Києві

Активісти "Стоп корупції" проводять роботи з благоустрою території на березі озера Тягле у Дарницькому районі Києва, де раніше проводили незаконний видобуток піску. На території працюють три бульдозери. Про це повідомили учасники упорядкування берегу.

Нагадаємо, напередодні поліція забрала на допит представників піщаних нелегалів за блокування роботи бульдозера, який "СтопКор" задіяв для благоустрою території на березі озера Тягле у Дарницькому районі Києва. Про це з місця повідомили активісти проекту.

''СтопКор'' робить пляж на місці незаконного видобутку піску на озері Тягле у Києві

Додамо, "СтопКор" спільно з представниками КП "Плесо" та прокурором Дарницького району проводили заміри піску на озері Тягле у Києві. Після оцінки збитків, які своїми діями завдали браконьєри, команда проекту змогла почати підготовку території до облаштування пляжу. Про це раніше повідомила активістка "Стоп корупції" Тетяна Печерська.

''СтопКор'' робить пляж на місці незаконного видобутку піску на озері Тягле у Києві

"На місці були присутні наші колеги з Української асоціації видобувачів піску, представники прокуратури та слідчого відділу Дарницького району, правоохоронці проводять заміри, щоб визначити суму матеріальної шкоди, яку заподіяли нелегальні видобувачі піску на березі озера Тягле. Слідчий уже взяв зразки надр для подальшого проведення експертизи. Усі дії проводились у рамках відкритого кримінального провадження за фактом незаконного видобутку піску. Після цього ми змогли почати підготовку території для облаштування пляжу. У нас є підтримка та погодження з боку департаменту благоустрою КМДА та КП "Плесо", яке є балансоутримувачем цієї території", – розповіла активістка.

''СтопКор'' робить пляж на місці незаконного видобутку піску на озері Тягле у Києві

Нагадаємо, раніше команда "Стоп корупції" розпочала безпрецедентну акцію.

Стопкорівці розчистили частину територію на березі столичного озера Тягле, де раніше піщані браконьєри проводили незаконний видобуток надр. Активісти ГО "Стоп корупції" за участі Департаменту міського благоустрою, КП "Плесо", членів Асоціації видобувачів піску України, депутатів Київської міської ради, представників Дарницької прокуратури й екологів вийшли на благоустрій озера, щоб повернути незаконно намитий пісок до озера та створити пляж.

Другие новости