ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" упіймав мера Чорноморська на прогулі

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' упіймав мера Чорноморська на прогулі

"Мер міста Чорноморська Валерій Хмельнюк з невідомих причин пропустив прийом громадян та не з'явився на робочому місці. Прогул з боку високопосадовця зафіксували активісти "Стоп корупції", які прийшли на зустріч із мером у міськраду Чорноморська.

"Підлеглі міського голови не змогли нам пояснити, чому їхнього керівника немає на робочому місці. Отож ми звернулися до місцевого управління поліції з вимогою до начальника встановити причини пропуску роботи високопосадовцем та накласти на нього дисциплінарне стягнення", – розповів правозахисник "Стоп корупції" Ігор Бондарчук.

Нагадаємо, раніше мера міста Чорноморська, що на Одещині, закрився від журналістів "СтопКору" у службовому кабінеті. Команда проекту хотіла розпитати очільника міста про корупційну діяльність його підлеглої-начальниці відділу державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеської області Олени Липач.

"Міський голова забарикадувався від "СтопКору" у своєму кабінеті. Проте журналістам вдалося поспілкуватись із заступником мера. Ми показали чиновнику відеоматеріал з усіма корупційними подвигами чиновниці Липач. Та на посадовця відео не справило враження, йому потрібні докази від правоохоронців. До слова, з моменту виходу розслідування про земельних "рішал" минув майже рік, а віз і нині там. Липач продовжує працювати, а в поліції анічичирк", – розповіли активісти "Стоп корупції".

Стопкорівці завітали в гості й до самої Липач, начальниця відділу ДАБІ виявилась негостинною і заховалась від журналістів за броньованими дверима кабінету.

Активісти встановили під будівлею міської ради Чорноморська намети та проводять виїзну громадську приймальню.

''СтопКор'' упіймав мера Чорноморська на прогулі

Нагадаємо, журналісти "СтопКору" викрили цілий сімейний підряд, який у припортовому Чорноморську промишляє видачею липових дозволів на нелегальні прибудови. Автор розслідування Олександр Мамай через інсайдерів у Чорноморській міськраді розкрив усі злочинні схеми начальниці відділу ДАБІ Олени Липач, її чоловіка та помічника-"рєшали". Окрім продажних чиновників, які за гроші "узаконюють" нелегальні будівлі, у Чорноморську існує кілька схем з отримання землі в обхід законів.

Другие новости