ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" вимагав від нардепа Івахіва припинити скандальне будівництво на столичному Печерську

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' вимагав від нардепа Івахіва припинити скандальне будівництво на столичному Печерську

Активісти "Стоп корупції" провели акцію протесту під стінами Верховної Ради з вимогою до народного обранця Степана Івахіва припинити незаконне будівництво на Печерських пагорбах по вулиці Мечникова, 11 а.

''СтопКор'' вимагав від нардепа Івахіва припинити скандальне будівництво на столичному Печерську

За даними журналістів, компанії політика причетні до зведення скандального хмарочоса, через будівництво якого руйнуються сусідні будинки.

"За даними наших колег із сайту "Обозреватель", які провели низку розслідувань щодо скандального будівництва на Мечникова, серед забудовників є компанії, які прямо чи опосередковано пов'язані з нардепом Івахівим. Так за інформацією журналістів, засновниками ТОВ "Експлуатаційна компанія "Сервіс" та ТОВ "Вінг Девелопмент", які позиціонують себе як фірми, які взялись за будівництво у 2013 році та нібито намагаються залагодити руйнівні наслідки, які спричинили попередні забудовники, є топ менеджери або юристи фінансової групи "Континіум". Усі вони акціонери "Банку інвестицій та заощаджень", кінцевим бенефіціаром яких є Степан Івахів.

Серед компаній, які засвітились у будівництві хмарочоса – ТОВ "Захід Інвест Груп". З цією компанією досі триває судова тяганина через будівництво на Мечникова.

За даними авторів розслідування, ТОВ "Захід Інвест Груп" ще у 2005 році уклало інвестиційний договір із ТОВ "Георгій" (перший орендатор землі). У 2006 році "Георгій" довірив "Захід Інвест Груп" проводити всі юридичні та фактичні дії замовника, пов'язані із проектуванням, будівництвом та запуском в експлуатацію офісно-житлового центру на Мечникова, 11 а.

''СтопКор'' вимагав від нардепа Івахіва припинити скандальне будівництво на столичному Печерську

Журналісти встановили, що засновником ТОВ "Захід Інвест Груп" є спільне англо-українське підприємство "Західна Нафтова Група" кінцевим бенефіціаром якої виступає Степан Івахів. Відтак, забудовник від групи "Континіум" бере участь у скандальному будівництві хмаросяга на Мечникова понад 10 років. Окрім того, у ЄДР юридичних та фізичних осіб засновників нинішнього орендатора землі та замовника будівництва (ТОВ "ЕК" Сервіс") виступає ТОВ "Континіум", президентом якого певний час був саме Івахів. Та згодом політик вийшов зі складку засновників.

Примітно, що обурені мешканці будинків навколо будмайданчика постійно звертаються зі скаргами у профільний комітет парламенту, тим часом Івахів – член комітету з питань будівництва, містобудування та ЖКГ", – розповів деталі справи журналіст Сергій Медяник.

Зауважимо, що "СтопКор" спільно з ініціативною групою мешканців Печерська перекривали дорогу через скандальне будівництво.

Додамо, що активісти "Стоп корупції" спільно з ініціативною групою з жителів Печерського району звертались до керівництва Комунального підприємства "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Печерського району міста Києва" та в Державну архітектурно-будівельну інспекцію України через продовження незаконного будівництва по вулиці Мечникова.

Нагадаємо, скандал навколо офісно-житлового комплексу на Мечникова розгорівся понад десять років тому. Минулого року жителі району виступили проти будівництва хмарочоса через можливість обвалу сусідніх будинків. На знак протесту люди перекривали проїжджу частину.

"Місцеві жителі переконані, що перш ніж розгортати масштабне будівництво поблизу щільної житлової забудови, територію мали б дослідити фахівці. Так за словами людей, частина будинків потребує укріплення", – переповідають активісти "Стоп корупції".

"Під час розробки проекту на Мечникова припустились помилок, не провели геологічних досліджень на предмет того, як вплине будівництво на прилеглі схили. Справа у тому, що на цьому місці на глибині 5-8 метрів проходить водонасичений пласт. Відтак будівництво на Мечникова порушило природну течію тутешніх ґрунтових вод", – зазначають місцеві жителі.

Будівельні роботи за адресою вул. Мечникова, 9/11 були припинені ще у липні 2007 року. З того моменту на вказаній ділянці мали відбуватися виключно аварійні роботи.

Другие новости