ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" знайшов екс-мера Херсона, якого розшукує Інтерпол

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' знайшов екс-мера Херсона, якого розшукує Інтерпол

Колишній міський голова Херсона перебуває у місті. Про це на засіданні антирейдерського штабу при Херсонській ОДА дізнались активісти «Стоп корупції».

«Екс-мер Володимир Сальдо, якого за обвинуваченням у викраденні людини розшукують правоохоронні органи Домініканської республіки, перебуває у Херсоні. Колишнього чиновника, який фігурує у списках Інтерполу, побачили місцеві жителі й повідомили нам. Ми звернулись на гарячу лінію Інтерполу та повідомили про місце перебування зловмисника. Також ми звернулись до поліції міста із відповідною заявою», – зазначили активісти «Стоп корупції».

Нагадаємо, раніше «СтопКор» дізнався ексклюзивні подробиці в історії про затримання екс-мера міста Сальдо за обвинуваченням у викраденні людини в Домініканській республіці та з’ясував, як засуджений до 25 років тюремного ув’язнення там політик розгулює на свободі в Україні. Журналісти знайшли бізнес-партнера політика Дениса Пащенка, якого той викрав та застосовував до нього тортури. Журналісти дізнались, що Сальдо за часів мерства став доларовим мільйонером, а його родина володіє елітною нерухомістю. «СтопКор» знайшов усіх фігурантів справи та розібрався, які документи та факти зі своєї діяльності імовірно хотів приховати Сальдо під час скандальної історії у Пунта-Кані. А також журналісти розвідали, чому правоохоронці в Україні не розслідують справу Сальдо.

Додамо, що журналісти «СтопКору» у розслідуванні показали деталі зухвалого вбивства в Херсоні. Жертва – відомий бізнесмен Ігор Пащенко, який протистояв екс-меру Володимиру Сальдо та за сумісництвом професійному рейдеру. Журналісти «СтопКору» в ексклюзивному розслідуванні показали усі деталі шокуючої розправи над підприємцем та братом Дениса Пащенка, якого Сальдо викрав та катував у Домінікані. Авторка сюжету на місці резонансного злочину поспілкувалась із дружиною вбитого та дізналась про коло підозрюваних. Родина Пащенка впевнена, що Ігоря замовив саме мер Сальдо.

Пізніше у спілкуванні із журналістами «СтопКору» колишній очільник Херсона Володимир Сальдо відкинув свою причетність до вбивства місцевого бізнесмена Ігоря Пащенка. У справі опальний політик проходить як свідок. Про це Сальдо повідомив журналістам «СтопКору» в ексклюзивному інтерв’ю.

«Сальдо сказав, що у справі Пащенка його викликали лише як свідка, щодо міжнародного розшуку він стверджує, що нічого не знає і доки ми не покажемо офіційний документ, нічого не скаже. Питання щодо причетності до рейдерського захоплення підприємства «Херсонбуд» взагалі відкинув. Говорить, що такого підприємства як «Херсонбуд» немає», – розповіли деталі інтерв’ю журналісти «СтопКору».

Другие новости