ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" звернувся до Генпрокурора Луценка через незаконний видобуток піску у Ходосівці на Київщині

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' звернувся до Генпрокурора Луценка через незаконний видобуток піску у Ходосівці на Київщині

Активісти "Стоп корупції" звернулись до Генерального прокурора України Юрія Луценка щодо незаконного захоплення земель заповідного та водного фондів Київської області, незаконного видобутку піску та привласнення надр народу України з боку обслуговуючого кооперативу Садове товариство "Аргентум-плюс". Усі факти порушень керівників об'єднання активісти проекту виклали у відповідному зверненні.

"За нашими даними, на території Київської області Києво-Святошинського району в с.Ходосівка на ділянці місцевості, що неподалік ТЦ "Мануфактура", за допомогою двох земснарядів видобувається пісок, що надалі складується на вказаній місцевості – самовільно зайнятій земельній ділянці. Певний час ця територія огороджена парканом та наявна охорона.

Оскільки пісок є надрами, а останні – власністю народу України, незаконний видобуток піску не дає підстави на його привласнення.

Натомість, в даний час ОК СТ "Аргентум-плюс" розпочав незаконну господарську діяльність на вказаній території по будівництву, видобутку піску, а також з метою привласнення та подальшого його продажу. При цьому, було незаконно порушено ландшафт територій (вирівнювання рельєфу, риття ям і т.п.), незаконно знищено велику кількість зелених насаджень. Цим самим грубо порушено природоохоронне законодавство України.

Територія, на вказаній вище місцевості огороджена та знаходиться під приватною охороною незаконно, як і незаконно на ній знаходиться техніка, споруди та робітники. На даній території незаконно проводяться зараз роботи ОК СТ "Аргентум-плюс", в т.ч. по видобуванню, складуванню піску, його зберіганню, ландшафтні роботи, будівельні роботи, тощо.

Крім цього, в результаті варварського видобутку піску з водойм на вказаній вище місцевості та його незаконного складування, нанесена значна шкода екології", – повідомили деталі активісти "Стоп корупції".

''СтопКор'' звернувся до Генпрокурора Луценка через незаконний видобуток піску у Ходосівці на Київщині

За заявою "СтопКору", у слідчому відділі Києво-Святошинського районного управління поліції за вказаним фактом порушено кримінальне провадження,

проте жодних слідчих дій наразі не проведено.

"Ми просимо Генпрокурора Луценка доручити слідчим підрозділам ГПУ невідкладно внести в порядку ст.214 КПК України відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати досудове розслідування по факту незаконних дій осіб ОК СТ "Аргентум-плюс", в яких, на наше переконання, вбачаються ознаки злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ст.197-1, ч.3 ст. 212, ст. 239-2, ст. 239, ст. 240 КК України", – зазначили стопкорівці.

"З метою запобігання збільшення нанесених збитків, наданими слідчим процесуальними повноваженнями, зупинити незаконне розкрадання майна народу України, зокрема, взяти під арешт пісок, техніку тощо", – резюмували активісти "Стоп корупції".

''СтопКор'' звернувся до Генпрокурора Луценка через незаконний видобуток піску у Ходосівці на Київщині

Другие новости