ПоддержатьУкраїнська

"СтопКору" вдалося поспілкуватись із законним керівництвом Держгеонадр

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКору' вдалося поспілкуватись із законним керівництвом Держгеонадр

Активістам "Стоп корупції" вдалося поспілкуватись із новопризначеними керівниками Державної служби геології та надр України Олегом Кирилюком та першим заступником голови Миколою Фощієм. Посадовці зазначили, що відповідно до розпорядження Кабміну приступили до виконання службових повноважень. Про це чиновники розповіли активістам "Стоп корупції".

Нагадаємо, вранці будівлю Держгеонадр замінували у день виходу на роботу нового керівництва. Поліція отримала повідомлення про закладання вибухівки на третьому поверсі споруди, робочі кабінети дирекції знаходяться на четвертому. Про це з місця подій повідомили активісти "Стоп корупції".

"Ми приїхали у Держгеонадра, щоб поспілкуватись із новим керівництвом та дізнатись позицію тих, хто мітингує під будівлею проти нових призначень та виступає на захист колишнього очільника відомства Бояркіна. Мітингувальники під будівлею відмовчувались, серед них були представники кількох громадських організацій та люди в камуфляжі. Нам вдалося зустрітись із новим керівництвом, утім коментувати ситуацію навколо їхнього призначення вони наразі відмовились", – розповіли активісти "Стоп корупції".

Пізніше надійшло повідомлення про замінування будівлі, усіх працівників евакуювали.

Нагадаємо, раніше суд зупинив призначення Кирилюка на посаду тимчасового голови Держгеонадр України.

Відповідне клопотання було спрямоване громадською організацією "Геологія України", повідомила прес-служба організації.

"Суд зупинив дію розпорядження Кабінету Міністрів України про тимчасове покладення виконання обов’язків голови Державної служби геології та надр України на Олега Кирилюка та дію розпорядження про призначення Кирилюка заступником голови Служби.

А також зупинив рішення Кабміну про призначення Миколи Фощія на посаду першого заступника голови Держгеонадр.

Крім того, суд зупинив дію рішення про зняття статусу т.в.о. з попереднього керівника Держгеонадр Миколи Бояркіна", – ідеться у повідомленні прес-центру громадської організації "Геологія України".

''СтопКору'' вдалося поспілкуватись із законним керівництвом Держгеонадр
''СтопКору'' вдалося поспілкуватись із законним керівництвом Держгеонадр
''СтопКору'' вдалося поспілкуватись із законним керівництвом Держгеонадр

Другие новости