ПоддержатьУкраїнська

Суд оштрафував працівницю НАБУ за "корупційну" викладацьку діяльність

StopCor
StopCor

StopCor

Суд оштрафував працівницю НАБУ за 'корупційну' викладацьку діяльність

Солом'янський суд Києва оштрафував працівницю НАБУ Катерину Везелєву-Борисову на 8500 тисяч гривень за проведення тренінгів та конфіскував 18 тисяч гривень за викладацьку діяльність.

Про такий вердикт суду повідомили журналісти "СтопКору", які слідкували за процесом.

"Солом'янський суд виніс рішення про те, що працівниця НАБУ, яка проводила тренінги, порушила закон та стягнув з неї 18 тисяч гривень за три проведені заходи. Судді не визнали роботу Катерини викладацькою діяльністю.

Суд оштрафував працівницю НАБУ за ''корупційну'' викладацьку діяльність

Окрім того, представники прокуратури вимагали відсторонити працівницю НАБУ із займаної посади на один рік. Суд ці вимоги відхилив", – зазначив журналіст "СтопКору" Сергій Медяник.

Суд оштрафував працівницю НАБУ за ''корупційну'' викладацьку діяльність

Нагадаємо, що 12 серпня 2016 року працівниками управління ГУ БКОЗ СБУ було складено протокол, відповідно до якого встановлено, що заступник начальника відділу забезпечення роботи Директора Національного антикорупційного бюро Везєлєва-Борисова К.О., будучи посадовою особою державного правоохоронного органу, тричі займалася іншою оплачуваною діяльністю шляхом надання послуг тренера на заходах, організованих Представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні, за що фактично отримала 18 032 грн., чим порушила вимоги ст. 25 Закону України "Про запобігання корупції", абзац 2 ч.2 ст. 13 Закону України "Про НАБУ" в частині заняття іншою оплачуваною діяльністю, тобто своїми діями вчинила адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією, за ч. 1 ст. 172-4 КУпАП.

Суд оштрафував працівницю НАБУ за ''корупційну'' викладацьку діяльність

Другие новости