ПоддержатьУкраїнська

Суд встановив 1 млн грн застави полковнику СБУ, який підозрюється у спробі надати хабар військовим

StopCor
StopCor

StopCor

Суд встановив 1 млн грн застави полковнику СБУ, який підозрюється у спробі надати хабар військовим

15 квітня 2020 року Донецьким апеляційним судом задоволено апеляційну скаргу військової прокуратури об’єднаних сил та збільшено розмір застави зі 168 тис 600 грн до 1 млн грн, як альтернативного запобіжного заходу, для підозрюваного у спробі надати хабар військовослужбовцям (ч.3 ст.369 КК України).

Апеляційний суд погодився з доводами прокурора про наявність виключних обставин для визначення застави в такому розмірі з огляду на наявні у підозрюваного можливості акумулювати та оперувати готівковими коштами сумнівного походження в особливо великих розмірах.

Нагадаємо, 3 квітня 2020 року підполковника СБУ та його співучасника затримано за підозрою у наданні неправомірної вигоди військовослужбовцям ЗСУ за не перешкоджання незаконному переміщенню валютних цінностей через лінію розмежування на тимчасово окуповану територію Донецької області.

Під час обшуку у підозрюваних було виявлено та вилучено 6,4 млн рублів РФ, що в еквіваленті становить близько 2 млн грн.

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Другие новости