ПоддержатьУкраїнська

Суд зобов’язав ПриватБанк сплатити понад $250 млн Суркісам

StopCor
StopCor

StopCor

Суд зобов’язав ПриватБанк сплатити понад $250 млн Суркісам

Суд зобов’язав ПриватБанк сплатити понад $250 млн Суркісам

Суд зобов’язав ПриватБанк сплатити понад $250 млн Суркісам

Київський апеляційний суд 15 квітня відхилив апеляційну скаргу держвиконавця та залишив у силі рішення Печерського райсуду про виплату ПриватБанком більше $250 млн шести офшорним компаніям братів Суркісів.

Цю інформацію ЕП підтвердили у держбанку, також її підтвердив міністр юстиції Денис Малюська.«15 квітня 2020 року суд апеляційної інстанції залишив ухвалу від 20 лютого 2020 року без змін», - написав він.

Партнер юридичної компанії Asters Андрій Пожидаєв пояснив, що це рішення не підлягає оскарженню в Верховному Суді, повідомляє FinClub.

За його словами, ПриватБанк має або виконати рішення суду по виплаті депозитів, які все ще оскаржуються, або проти його посадових осіб почнуть кримінальне переслідування через невиконання рішення суду.Зазначимо, що апеляційну скаргу подав державний виконавець від Мін’юсту щодо роз’яснення ухвали суду від 2017 року на письмове прохання ПриватБанку, у якого виникли труднощі у розумінні та застосуванні ухвали про забезпечення позову.При цьому в ПриватБанку повідомляли, що держвиконавець не з’являвся на засідання.20 лютого 2020 року Печерський райсуд зобов’язав ПриватБанк сплатити депозити шести офшорним компаніям братів Суркісів на $250 млн.Компанії Camerin Investments LLP, Sunnex Investments LLP, Tamplemon Investments LLP, Berlini Commercial LLP, Lumil Investments LLP, Sofinam Investments LLP оскаржують в українських судах залучення грошових коштів у капітал ПриватБанку за процедурою bail-in.У лютому компанія Lumil Investments LLP і держвиконавець звернулися до Печерського райсуду Києва з проханням роз’яснити рішення цього суду від 9 лютого 2017 року про забезпечення позову пов’язаних із Суркісами компаній у справі про націоналізацію ПриватБанку.Рішенням Нацбанку в 2016 році Суркіси були визнані інсайдерами ПриватБанку. НБУ вказував, що Ігор Суркіс і ексвласник ПриватБанку Ігор Коломойський є співакціонерами в медіабізнесі.

Верховний Суд призначив розгляд справи за позовом Суркісів до Національного банку щодо скасування рішення про визнання їх пов’язаними з банком особами на 27 квітня. На останньому засіданні судом була оголошена перерва.

Другие новости