ПоддержатьУкраїнська

Судитимуть чотирьох організаторів незаконного «референдуму» 2014 року в Луганській області

StopCor
StopCor

StopCor

Судитимуть чотирьох організаторів незаконного «референдуму» 2014 року в Луганській області

За процесуального керівництва прокурорів управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, прокуратури Луганської області завершено досудове розслідування у чотирьох кримінальних провадженнях за ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

За матеріалами слідства, яке здійснювалося слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, у травні 2014 року мешканці Попаснянського, Кремінського та Станично-Луганського районів Луганської область у складі «дільничних виборчих комісій» взяли участь в організації та проведенні «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність ЛНР». Обвинувачені формували списки виборців, видавали місцевим жителям так звані «бюлетені» та разом з іншими членами «виборчої комісії» здійснили підрахунок голосів. Результати голосування в подальшому використані представниками так званої «Центральної виборчої комісії ЛНР» для проголошення державної самостійності псевдореспубліки.

Враховуючи той факт, що під час досудового розслідування вказані особи повністю визнали свою вину у вчиненні інкримінованого їм злочину, щиро розкаялися, активно сприяли розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між ними і прокурорами у кримінальних провадженнях укладено угоди про визнання винуватості.

Обвинувальні акти разом із вказаними вище угодами направлено до місцевих судів області для розгляду.

Прес-служба прокуратури Луганської області

Другие новости

Компания депутатов из Тернополя нечестно победила на тендере и получила почти 1 млн грн, — прокуратура

Компания депутатов из Тернополя нечестно победила на тендере и получила почти 1 млн грн, — прокуратура

Предоставление телевизионных услуг в Тернополе превратилось в предмет судебного разбирательства после обвинения в сговоре компании, связанной с городским депутатом