ПоддержатьУкраїнська

Тимчук розповів про шанси прориву бойовиками кордонів України

StopCor
StopCor

StopCor

Тимчук розповів про шанси прориву бойовиками кордонів України

Війська Росії поки що не перекидають техніку під кордон з Україною. Без їхньої допомоги бойовики самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" не активізувати наступ на Донбас. Тому зараз в окупантів немає шансів на масштабну наступальну операцію. Хоча, ситуація може зміниться вже через годину. Таку думку висловив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

Новина передає "Преса України".

"На тлі ескалації, яка зараз спостерігається, ми поки не бачимо якогось масштабного перекидання військ з території Росії на окуповану територію Донбасу. Ситуація може змінитися щогодини, але на даний момент ми цього не бачимо", – розповів Тимчук.

Додав, що активізація обстрілів в деяких районах Донбасу спостерігається, але малоймовірно, що вона може перерости в більш серйозний наступ.

"Ми бачимо посилення дій з боку бойовиків, якщо брати до уваги те, що відбувається в районі Горлівки. Але ескалація відбувається не тільки там. Ми також бачимо ескалацію на захід від Донецька – в районі Докучаєвська – і так далі ... Важко сказати, наскільки ще виросте градус напруги. Треба розуміти, що якщо брати нинішню конфігурацію окупаційних формувань і тих формувань ЗСУ, які задіяні на стороні ООС, то у бойовиків немає особливих шансів на якусь масштабну наступальну операцію оперативно-тактичного рівня", – зазначив Тимчук.

Нагадаємо, 19-річний військовий ВСУ, який зник 24 травня цього року, виявився в полоні у бойовиків. Про це окупанти надіслали українським військовим відеодоказ.

Другие новости