ПоддержатьУкраїнська

У Чернівцях активісти ініціювали посилене патрулювання поліції на корупційних точках

StopCor
StopCor

StopCor

У Чернівцях активісти ініціювали посилене патрулювання поліції на корупційних точках

Представники чернівецького осередку ГО "Стоп корупції" ініціювали посилене патрулювання правоохоронців поблизу митного посту "Порубне" та уздовж траси Чернівці-Порубне.

За даними активістів, саме на цих ділянках поширені випадки корупційних схем та поборів з громадян. Подробиці ініціативи на своїй сторінці у соцмережі написав громадський активіст Валерій Аіріні.

"Саме на цій території царює корупція та промишляють хабарники. А саме, на митному посту "Порубне" під егідою начальника митниці скоюють злочини, які завдають мільйонних збитків для економіки нашої держави. Протидіяти цьому відмовляється навіть нова патрульна поліція, про причини такої поведінки можна лише здогадуватись. На моє запитання, чому копи не патрулюють біля кордону, мені пояснили, що це вказівка зверху зі столиці", – написав Валерій Аіріні.

Нагадаємо, команда "СтопКору" уже проводила розслідування та натрапила на сліди зловмисників, які роками наживаються на незаконних оборудках у Чернівецькій області. Знімальна група показала дірки в парканах на кордоні, через які перекидають продукцію, караван бусів, які без жодних перевірок митників ввозять до України одяг із Туреччини та знайшла прихований аеродром, з якого кукурузники, навантажені контрабандою та нелегалами, літають до Румунії.

Пізніше представники правоохоронних органів міста Сучава після виходу сюжету "СтопКору" про контрабанду на кордоні України та Румунії зацікавилися діяльністю румунського прокурора і попросили авторів сюжету перекласти матеріал румунською, щоб докладно вивчити всі матеріали справи.

Другие новости