ПоддержатьУкраїнська

У Держдепі США розкритикували блокування Україною російських сайтів

StopCor
StopCor

StopCor

У Держдепі США розкритикували блокування Україною російських сайтів

До накладення санкцій на російські сервіси Вконтактє, Яндекс, Однокласники, Кінопоіск та інші у Державному департаменті США поставилися не схвально. Зокрема, Києву нагадали про те, як важливо дотримуватися свободи слова в цьому ключі.

Новину повідомляє "Преса України".

"Свобода слова є ключовим елементом будь-якої здорової демократії й вона закріплена в українській Конституції. Ми закликаємо український уряд знайти спосіб захистити свої національні інтереси, не підриваючи при цьому конституційні принципи", – сказали в американському зовнішньополітичному відомстві.

При цьому представник Держдепартаменту зазначила, що "немає сумнівів" в спробах Росії поширювати "невірну інформацію" "в тому числі й в Україні".

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко ввів в дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 28 квітня 2017 року, яким передбачена заборона "Яндекса", "ВКонтакте" і "Однокласників". 17 травня закон набрав чинності й оператор зв'язку "Укртелеком" повідомив, що почав блокувати сайти, що потрапили під санкції.

Правозахисна організація Human Rights Watch закликала Порошенка скасувати указ, назвавши його спробою "контролювати громадський дискурс". У Раді Європи рішення української влади назвали "протиріччям свободі слова".

Другие новости