ПоддержатьУкраїнська

У Харкові засудили прокурора, який планував отримати хабар через рахунок для інвалідів

StopCor
StopCor

StopCor

У Харкові засудили прокурора, який планував отримати хабар через рахунок для інвалідів

Чоловік наказав бізнесмену переказати гроші на рахунки третіх осіб, які були інвалідами.

Як передає Depo.Харків, вирок зловмиснику 18 січня ухвалив Московський районний суд Харкова. Засуджений на момент скоєння злочину працював на посаді прокурора Харківської місцевої прокуратури № 4, цю посаду він обіймав до 30 серпня 2016 року.

Суд встановив, що близько 14:00 19 липня 2016 року порушник зустрівся з директором ПП "Металстиль" на вулиці Маршала Батицького. У цей період на підприємстві проводилося розслідування нещасного випадку з майстром цеху.

Прокурор зажадав від підприємця 150 тис. грн за те, що вплине на співробітників ГУ Держпраці в Харківській області, ДФС України в Харківській області та інших співробітників контролюючих та державних органів району для створення "сприятливих умов та не перешкоджання здійснення підприємницької діяльності".

Після цього посадовець передав бізнесмену чотири листи з проханням голови громадської організації інвалідів м. Харкова надати адресну матеріальну допомогу чотирьом інвалідам. Таким чином, через ці рахунки прокурор мав отримати гроші.

Він також зазначив, що гроші потрібно перевести до 24 липня.

Таким чином, за даними суду, посадовець скоїв злочин за ч. 2 ст.369-2 Кримінального кодексу України.

Під час досудового розслідування, 31 серпня 2016 року між прокурором та підозрюваним була укладена угода про визнання провини. Сторони також узгодили, що при затвердженні угоди буде призначене покарання у вигляді штрафу в розмірі 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (12 750 грн).

Суд угоду затвердив та призначив узгоджене сторонами покарання.

Зазначимо, що штраф у розмірі 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – мінімальне покарання, передбачене ч. 2 ст.369-2 Кримінального кодексу України.

Другие новости