ПоддержатьУкраїнська

У Херсоні співробітник військової розвідки СБУ попався на хабарі

StopCor
StopCor

StopCor

У Херсоні співробітник військової розвідки СБУ попався на хабарі

Представники військової прокуратури затримали працівника військової розвідки служби безпеки України. Про це заявив на своїй сторінці у Facebook заступник Генерального прокурора України – головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Військовою прокуратурою Херсонського гарнізону спільно із співробітниками представництва внутрішньої безпеки УВБ СБ України в Херсонській області при одержанні неправомірної вигоди у сумі 5,000 грн затримано старшого оперуповноваженого одного з відділів Управління ГУ ВКР ДКР СБ України", — повідомив А.Матіос

За його словами, зазначений офіцер був відряджений для виконання службових обов'язків до зони проведення АТО.

"Самовільно перебуваючи у Херсоні, вдруге вирішив поживитися за рахунок інших. Будучи службовою особою правоохоронного органу, він вимагав та отримав від громадянина хабара за здійснення впливу на уповноважених службових осіб військкоматів області з метою вирішення питання в інтересах третьої особи щодо ухилення від проходження військової служби та видачі військового квитка", — додав він.

Головний військовий прокурор наголосив, що раніше, у березні-квітні 2016 року, посадовець вже отримав від громадянина неправомірну вигоду у сумі 1,600 грн. та 4 пляшки елітних спиртних напоїв на загальну суму 4,000 грн.

"Цього хабара здирнику виявилось замало. Наразі проводяться першочергові слідчі дії щодо встановлення причетних до вчинення злочину інших осіб, а також збираються докази інших корупційних дій та службових зловживань з боку співробітників військової контррозвідки СБ України. Також готується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.369-2 КК України (зловживання впливом), та клопотання до суду щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу”, — наголосив А.Матіос.

Він зазначив, що досудове розслідування триває.

Другие новости