ПоддержатьУкраїнська

У керівника КП "Київкомунсервіс" провели обшуки за підозрою у незаконному захороненні відходів

StopCor
StopCor

StopCor

У керівника КП 'Київкомунсервіс' провели обшуки за підозрою у незаконному захороненні відходів

Слідчі головного управління Національної поліції Києва провели обшук у КП "Київкомунсервіс" та, зокрема, у керівника підприємства Євгена Русіна. Слідчі дії відбулись у рамках кримінального розслідування щодо незаконного захоронення побутових відходів, вивезених з міста Києва.

Про це повідомили активісти ГО "Стоп корупції".

"Керівника комунального підприємства, яке відповідає за координацію та контроль за діяльністю підприємств-перевізників побутових відходів у місті Києві, Євгена Русіна підозрюють у прикритті незаконного захоронення побутових відходів, які вивозяться з міста Києва. Своїми злочинними діями посадовець порушує статті 238, 239, 253 Кримінального Кодексу України.

Підставою для відкриття досудового кримінального розслідування стало звернення представників ГО "Стоп корупції". У документі ми зазначили, що єдиним визначеним місцем для захоронення побутових відходів, вивезених з міста Києва, є полігон у с. Підгірці Обухівського району. Натомість, за нашими даними, у Київській області існують інші незаконні місця накопичення твердих побутових відходів поблизу сіл Крюківщина Києво-Святошинського району, Рожівка Броварського району, міст Васильків, Бровари та Бориспіль.

У ході журналістського розслідування з'ясувалось, що низка київських перевізників твердих побутових відходів через прагнення до мінімізації своїх витрат та для збільшення прибутку займаються незаконним вивезенням відходів на сміттєзвалища, які не пристосовані для зберігання та захоронення таких відходів. Така ситуація призводить до ненадходження екологічного податку у місцеві бюджет, забруднення навколишнього природного середовища та може завдати непоправної шкоди екології", – зазначили активісти "Стоп корупції".

Додамо, що після трагедії на Грибовицькому полігоні журналісти "СтопКору" зафіксували численні випадки незаконного вивозу відходів зі Львівщини у міста на території усієї України. Останній випадок – село під Києвом. У Соснівці проти ночі вивантажили 260 тон сміття. Місцеві жителі протестують, а чиновники розводять руками. Журналіст "СтопКору" Артем Лагутенко дізнався, хто і як завіз гори непотребу на Київщину та коли селян звільнять від смертельної небезпеки.

Другие новости